BM: “Rohingyalı Müslümanlara karşı suç işleniyor”

Birleşmiş Milletler ’in (BM) Myanmar’daki Özel Raportörü Yanghee Lee, Myanmarlı Rohingya Müslümanlarına insanlığa karşı suç işlendiğini duyurdu.

10 Mart 2017 Cuma 13:16
BM: “Rohingyalı Müslümanlara karşı suç işleniyor”

Birleşmiş Milletler’in (BM) Myanmar’daki Özel Raportörü Yanghee Lee, Myanmarlı Rohingya Müslümanlarına asker ve polis tarafından insanlığa karşı suç işlendiğini duyurdu. Myanmar’daki çatışma alanlarına erişim sağlanmayan üst düzey yetkili, Bangladeşli sığınmacılarla gerçekleştirdiği konuşmanın ardından durumun beklediğinden daha kötü olduğunu dile getirdi. “Suçun Myanmarlı askerler, sınır muhafızları, polisler, güvenlik güçleri tarafından açıkça insanlığa karşı olduğunu söyleyebilirim” diyen Yanghee Lee taciz sorunlarının Burma güvenlik güçleri içinde sistematik olduğunu ancak Myanmarlı yetkili Aung Suu Kyi hükümetinin sorumluluk taşıdığını kaydetti.

Yanghee Lee, günün sonunda hükümetin bu vakalara, korkunç işkenceye ve işlenen insanlık dışı suçlara yanıt vermesi gerektiğini dile getirdi.


Ulusal Demokrasi Birliği Partisinin lideri olan Aung San Suu, 2015 yılında Myanmar’da 25 yıl aradan sonra yapılan özgür seçimlerde oyların büyük bir kısmını alarak iktidar olmuştu.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108