121 Ülkeden Çok Bursa İhracat Yapıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa, 2016' senesinde tam 198 ülke ve serbest bölgeye ihracat yaptı ve mevcut ihracatıyla dünyadaki 121 ülkenin böylelikle önüne geçti.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 11:12
121 Ülkeden Çok Bursa İhracat Yapıyor

Burkay, yapmış olduğu açıklamada, Bursa'nın toplam dış ticaret hacminin yaklaşık 25 milyar dolar olduğunu söyledi.

Bursa'nın Türkiye'nin ihracat potansiyeli açısından en verimli ikinci kenti olduğunu söyleyen Burkay, "Bursa, 2016'da 13 milyar dolarlık ihracatı ile ülkenin büyümesine büyük katkı sağladı.

Türkiye ihracatın yüzde 10'u Bursa'dan"

Dış satımda ülkelerle yarıştıklarını söylen Burkay, konuşmasına şöyle devam etti:

Türkiye ihracatı yüzde 10'u Bursa tek başına yapıyor. Bursa, 2016'da 198 ülke ve serbest bölgeye ihracat yaptı ve mevcut ihracatıyla dünyada 121 ülkenin önüne geçti. 

İzlanda, Lüksemburg, Letonya, Libya, Kosta Rika, Paraguay, Uruguay, Özbekistan, Malta, Senegal, Kamerun, Ürdün, Bahreyn, Arnavutluk ve Kırgızistan gibi pek çok ülkenin yapmış olduğu ihracattan daha çok tek başına yapan bir kentiz. 

Bu sene sonunda ihracatımızın, 2016'senesinde yapılan 13 milyar dolar rakamının üzerine çıkacağına inanıyorum. 

Bursa iş dünyasının ihracattaki başarısının mimarı, ülkesine ve kentine güvenen iş adamlarıdır. Bursa Büyürse Türkiye Büyür' mottosuyla Türkiye'nin aydınlık geleceği ve milletin refahı için yeni istihdam alanları oluşturma gayreti gösteren firmalar sayesinde Bursa ve Türkiye yeni başarılara imza atmış olacak.

4 bin 500'den çok iş adamını yurt dışındaki fuarlarla buluşturduk"

Burkay, Bursa iş dünyası olarak, Türkiye ekonomisine ivme kazandırmayı devam ettirdiklerini söyleyerek, Türkiye'nin, 2023 sene ihracat hedefleri için ihracatçı sayısı 100 bine çıkartması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda, Ticari Safari Projesi ile 10 binden çok yabancı iş profesyonelini, Bursalı firmalarla buluşturduklarını anlatan Burkay, şu bilgileri de vermiş oldu:

Hem kent hem ülke ihracatını ve sınır ötesi ticareti geliştirmek için yapan Küresel Fuar Acentesi projesiyle bugüne kadar 4 bin 500'den çok Bursa iş dünyası temsilcisini yurt dışındaki fuarlarla buluşturduk. 

Üyelerimizi 2017 senesinde 25'in üzerinde yurt dışı programıyla bir araya getirdik. Ekonomi Bakanlığının öncülüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) iş birliği ve BTSO'nun desteğiyle faaliyete geçen New York Türkiye Ticaret Merkezi'ni ziyaret ettik. Merkez, firmaların hedef pazar olarak belirlediği ABD pazarında yerel oyuncu kabiliyeti kazanmasına destek olacak.

AA

banner119
Son Güncelleme: 26.07.2017 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108