Türkiye'nin İlk Yerli Rüzgar gülü O Şehirde Yapıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Türkiye'nin tepeden tırnağa yerli ilk rüzgar gülü Northel firması tarafından Bursa için yapıldı. 

13 Ağustos 2017 Pazar 12:09
Türkiye'nin İlk Yerli Rüzgar gülü O Şehirde Yapıldı

Bu rüzgar gülleri teknoloji de yazılım da kalıplar da kanatlar da döküm aksamı da hepsi yerli"  Döküm aksamı Bursa'da İğrek Makine, güç elektroniği Aselsan tarafından yapıldı.  Yine alternatörü, mühendisliği de bizden. Northel firmasıyla birlikte tüm organizasyon tamamlandı ve Türkiye'nin yüzde 100 Türk ilk rüzgar gülleri imal yapılmış oldu"

Bursa Büyükşehir Belediyesinin isteğiyle Northel firması tarafından özel olarak yapılan Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk rüzgar gülleri, Bursa'da kurulan santrale monte edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'nın Aydınpınar bölgesindeki Rüzgar Enerji Santrali (RES) yerinde incelemelerde bulundu.

Türk mühendisleri ve fabrikaları tarafından yüzde 100 yerli kaynaklarla imal edilen rüzgar gülleri hakkında yetkililerden bilgiler alan Altepe, yenilenebilir enerji konusuna büyük önem verildiğini açıkladı.

Bir taraftan hidroelektrik santraliyle (HES) akan suyu, diğer taraftan ise güneş enerjisi santraliyle (GES) güneş ışınlarını değerlendirdiklerini söyleyen Altepe, RES'lerle de esen rüzgarı enerjiye dönüşüm olacağını söyledi.

Türkiye'de yenilenebilir enerjide yerli olmanın yolunu Bursa Büyükşehir Belediyesinin açtığını söyleyen Altepe, raylı sistemlerde ülkenin ilk yerli üretimine vesile olduklarını, aynı stratejiyi elektrikli araçlar, çevre üretimleri ve uçak imalatında da izlediklerini anlattı.

Altepe, rüzgar güllerinde ilk yerli üretimin yine Bursa Büyükşehir Belediyesinin vasıtasıyla yapıldığını söyleyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

Türkiye'nin tepeden tırnağa yerli ilk rüzgar gülü Northel firması tarafından Bursa için üretildi. Bu rüzgar güllerindeki teknoloji de yazılım da kalıplar da kanatlar da döküm aksamı da hepsi yerli. 

Döküm aksamı Bursa'daki İğrek Makine, güç elektroniği Aselsan tarafından yapıldı. Yine alternatörü, mühendisliği de bizden. Northel firmasıyla birlikte tüm organizasyon tamamlandı ve Türkiye'nin yüzde 100 yerli ilk rüzgar gülleri imal edilmiş oldu."

Altepe, Bursa için üretilen rüzgar güllerinin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının testlerinden başarıyla geçerek onay aldığını söyledi.

Türk sanayisi için büyük bir hamleye vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Altepe, Diğer birçok yerde olduğu gibi yenilenebilir enerjide ilk ürün Bursa'dan gerçekleşmiş oldu. 

Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu çok güzel bir örnek olur.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108