TECHNOMİX Basın Açıklaması

Basına ve Kamuoyuna, 2007 yılında kalite kontrol alanında hizmet vermek için çalışmalarına başlayan şirketimiz, hizmet sektöründe her geçen gün daha da büyüyerek hedeflerine ulaşmak için çalışmalarına devam etmektedir.

07 Mart 2022 Pazartesi 17:30
TECHNOMİX Basın Açıklaması

Sektörünün öncü firmalarından olan şirketimiz kadın istihdamını daima önemsemiş, kadın istihdamının desteklenmesi/arttırılması için projeler yürütmüş ve projelerine devam ederek istihdam oranını %98 lere çıkarmış, nihai hedef olan %100 için çalışmalarına devam etmektedir.

Kadınların iş hayatına verdiği emeğin yalnızca ülkemize değil tüm dünyaya sunacağı katkıları hiçbir zaman göz ardı etmemiş ve bu düşünceden yola çıkarak; bağlı bulunduğu iş kolu olan Hizmet Sektöründe iş tecrübesi aramadan, eğitim seviyesini ortaokul tabanından başlatarak, yetiştirilmek üzere kadın istihdamı yaratmaya devam etmiştir.

Son zamanlarda basında ve kamuoyunda şirketimiz hakkında yer bulan haberleri üzülerek takip etmekteyiz. Şirketimizin ve şirket yöneticilerimizin itibarını zedelemeye varan iddiaların asılsız ve yanıltıcı olduğunu vurgulamakla birlikte, özellikle belirtmek isteriz ki: Şirketimizin vizyonu ve misyonu göz önüne alındığında tek bir çalışanımızın bile Anayasal hakkı olan Sendikaya Üye olma hakkını kullandığı için iş akdinin feshedilmesi söz konusu olamaz.

İş akdi sonlandırılan eski çalışanlarımızın belirsiz süreli iş sözleşmeleri, İş kanunu ve personel yönetmeliği kapsamında; çalışma ortamının huzur ve refahını bozmaları sebebiyle defalarca uyarılmalarına rağmen kişilerin tavırlarında herhangi bir değişim ve düzelme olmadığı gözlemlenmesi nedeniyle, bozulan çalışma disiplininin yeniden sağlanması ve diğer çalışanların huzurlu çalışma ortamlarına kavuşmaları için son çare olarak işten çıkarma kararı alınarak tek taraflı feshedilmiştir. Bahse konu olan çalışanlarımızın yasal olan tüm hak ve alacakları verilmiştir.

Çalışanlarımızın özlük ve sosyal hakları geçmişte olduğu gibi bugün de şirketimiz tarafından karşılanmaktadır. Çalışanlarımızdan gelen İstek ve öneriler yöneticilerimiz tarafından daima dikkate alınmıştır, bu geri bildirimler ışığında sahip oldukları sosyal haklar günden güne iyileştirilmektedir.

Çalışanlarımızın daha iyi koşullarda çalışma ve yaşama isteğini anlayışla karşılıyor ve kendilerinden gelen talepleri titizlikle inceliyoruz. İşçi temsilcilerimiz tarafından yöneticilerimize doğrudan iletilen istek ve öneriler 3 iş günü içinde çalışanlarımızın özlük ve sosyal haklarına tanımlanacaktır.

Her geçen gün istihdamı arttırarak ülke ekonomisine katkı sunan ve istihdamı arttırırken de pozitif ayrımcılıkla %98 kadın istihdamı yaratan şirketimizin bu asılsız ve taraflı iddialarla gündeme gelmesi tüm Technomix ailesini derinden üzmüştür.
Saygılarımızla kamuoyuna duyrulur.

TECHNOMİX LTD. ŞTİ.

banner119
Anahtar Kelimeler:
Technomix
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108