Bozüyük İnönü Savaşları Şehitliği’nde hazırlıklar sürüyor

2. İnönü Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle Bozüyük İnönü Savaşları Şehitliği’nde yapılacak anma töreni için hazırlıklar sürüyor.

30 Mart 2022 Çarşamba 16:33
Bozüyük İnönü Savaşları Şehitliği’nde hazırlıklar sürüyor

2. İnönü Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle Bozüyük İnönü Savaşları Şehitliği’nde yapılacak anma töreni için hazırlıklar sürüyor.

Bozüyük Belediyesi ekipleri tarafından Akpınar Mahallesi’nde bulunan, İstiklâl Savaşı’nın Metristepe-İnönü istikametinde gelişen ve tarihimizde İnönü Savaşları olarak bilinen savaşların geçtiği bölgede yer alan şehitlik içerisinde genel temizlik çalışması yapıldı. Çalışmalar çerçevesinde yürüyüş yolları ve şehitlikler süpürülerek temizlendi. Ayrıca şehitliğin duvarları boyanarak daha bakımlı hale getirildi.

1 Nisan Cuma günü yapılacak anma törenleri ilk olarak saat 10.30’da Metristepe Zafer Anıtı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması, saygı atışı ve şeref defterinin imzalanması ile başlayacak. Ardından Bozüyük İnönü Savaşları Şehitliği’nde devam edecek programda anıta protokol tarafından çelenkler sunulacak. Programın devamında öğrenciler tarafından okunacak şiirler ile protokol üyeleri tarafından yapılacak konuşmalar yer alırken, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak şehitler için dua edilecek. Anma programı şehitlik defterinin imzalanması ve şehitlik ziyareti ile sona erecek.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108