Ukrayna ordusu Çernihiv’de bir köydeki Rus askerlerini püskürttü

Ukrayna askerleri, Çernihiv’in Sloboda köyünü Rus askerlerinden kurtardı.

31 Mart 2022 Perşembe 10:16
Ukrayna ordusu Çernihiv’de bir köydeki Rus askerlerini püskürttü

Ukrayna askerleri, Çernihiv’in Sloboda köyünü Rus askerlerinden kurtardı.

Rusya-Ukrayna savaşında 36. güne girildi. Ukrayna ordusu, Kiev’in kuzeydoğusunda yer alan Çernihiv’e bağlı Sloboda köyünde yoğun çatışmaların ardından Rus ordusunu bölgeden püskürttü. Köydeki T-72B3 Rus tankının da yandığı görüldü.

Çernihiv, haftalardır bombalamasına rağmen Ukrayna savunmasını kırmayı başaramayan Rus kuvvetleri tarafından kuşatılmış durumda. Moskova yönetimi, salı günü İstanbul’da gerçekleştirilen barış görüşmelerinde karşılıklı güven inşa etmek için Kiev ve Çernihiv yönünde operasyonları azaltma kararı almıştı. Çernihiv Valisi Vyacheslav Chaus, Moskova’nın söz vermesine rağmen Çernihiv’deki askeri hareketliliğin ve saldırıların azalmadığını ifade etmişti.

banner119
Son Güncelleme: 31.03.2022 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108