Telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

İzmir’in Torbalı ilçesinde aradığı kişilere kendisini polis olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullandığını söyleyerek para talebinde bulunan bir kişi polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

09 Mart 2017 Perşembe 12:24
Telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

Edinilen bilgiye göre, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz pazartesi günü M.D.(42) adlı şahsın ihbarı üzerine harekete geçti.

M.D.'nin kendisini polis olarak tanıtan bir şahsın telefonla aradığını, 'Kimlik bilgilerinin terör örgütlerince kullanıldığını' söylediğini beyan etmesi üzerine polis ekipleri M.D.’nin şahısla görüşmeye devam etmesini istedi. M.D. ile tekrar telefondan görüşen şahıs, kendisinden bankadan para çekmesi gerektiğini söyleyerek yönlendirmelerde bulundu.

Emniyet ekipleri, şüpheli şahısların M.D.’ye bankadan para çekmesini, verecekleri adrese gelecek olan polisin parayı ve kendisini alacağını söylemeleri üzerine, müştekinin iş yerinin çevresinde ve gideceği banka güzergahlarında gerekli tedbiri aldı.

M.D. ise, içerisinde para süsü verilmiş bir paketle buluşma noktasına gitti. Erdinç Tekerli Caddesindeki bir iş yerine söz konusu paketi almaya gelen K.B.(28), M.D.’nin elindeki paketi zorla alıp kaçtığı esnada, Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Ayrıca aynı şahsın Aliağa ilçesinde T.Ö.’yü de(47) aynı yöntemle dolandırdığı tespit edildi. K.B., iletişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
TelefonDolandırıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108