Sahte içki imal eden şüphelilerin ifadeleri polisi bile şaşırttı

İzmir Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir merkezli 3 ilde sahte alkol imal eden ve ticaretini yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 29 şüpheli yakalanırken, yüksek miktarda sahte alkol ele geçirildi. Şahısların bazılarının ifadelerinde, "Biz işimizi düzgün yapıyorduk. Yaptığımız alkolden kimse ölmüyor" dediği, bazılarının ise "Kendim için yapıyorum" dediği öğrenildi.

18 Kasım 2016 Cuma 09:17
Sahte içki imal eden şüphelilerin ifadeleri polisi bile şaşırttı

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 4 aydır teknik ve fiziki takibe aldıkları, sahte içki imal eden ve ticaretini yapan şebekeye yönelik, geçtiğimiz Salı günü, İzmir merkezli İstanbul ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İzmir’de 25 şüpheli, Aydın’da 3 şüpheli ve İstanbul’da bir şüpheli olmak üzere toplam 29 kişi yakalandı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 farklı ilde şüpheli şahıslara ait 24 ikamet, 4 iş yeri ve bir depoda yaptığı aramada; 5 bin 198 şişe sahte içki, 420 litre açık içki, 280 litre etil alkol, 12 bin 699 şişe etiketi, 6 bin 164 kapak, 2 bidon, 2 pompa, 50 bandrol, 2 adet tank, bir alkolmetre, bir cam beher, bir litre viski aroması, 60 adet 330 ml kutu viski, 903 adet çeşitli marka etiketli boş şişe ele geçirildi. Ele geçirilen sahte içkinin piyasa değerinin 457 bin 680 lira olduğu bildirildi.

Zanlıların ifadeleri polisi şaşırttı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 29 kişiden 13'ü, emniyetteki ifadesinin ardından cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 kişi ise bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Zanlıların ifadeleri ise polisleri bile şaşırttı. Bazı zanlıların verdikleri ifadede, "Biz işimizi iyi yapıyoruz, yaptığımız alkolden kimse ölmüyor" dediği, bazılarının ise "Kendim için içki yapıyordum" dediği öğrenildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108