Mersin’deki Pençe-1 operasyonunda 38 gözaltı

Mersin’de 550 polis, narkotik köpekleri ile helikopter ve drone desteği ile uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 'Pençe-1' isimli şafak operasyonunda 38 kişi gözaltına alındı.

08 Ocak 2022 Cumartesi 13:11
Mersin’deki Pençe-1 operasyonunda 38 gözaltı

Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı mahallelerinde 'torbacı' diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda, şahısların uyuşturucuyu Doğu illerinden Mersin'e getirip, burada sattıkları tespit edildi. Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin yakalanmasına yönelik 550 polisin katılımı ile 'Pençe-1' ismi verilen şafak operasyonu düzenlendi.

Helikopter ve drone desteğiyle düzenlenen operasyonda 85 adreste arama yapılırken, 38 şüpheli gözaltına alındı.

Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda sentetik ecza, esrar, metamfetamin, Hint keneviri, eroin, tabanca, pompalı tüfek ile bu silahlara ait mermiler ele geçirildi.

Operasyon sırasında özel hareket polisleri çevrede kuş uçurtmazken, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan operasyonu bizzat kendi yönetti.

Gözaltına alının şüpheliler emniyete götürülürken, hakkında yakalama kararı bulunan şahısların aranmasına devam ediliyor.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 08.01.2022 13:14
Anahtar Kelimeler:
MersinPençe1
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108