Kocaeli’deki duyma engelli kadın cinayeti davası

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde geçtiğimiz yıl öldürülen duyma ve konuşma engelli Hacer Çetindağ’ın cinayeti ile ilgili görülen dava duruşması ertelendi.

10 Kasım 2016 Perşembe 12:04
Kocaeli’deki duyma engelli kadın cinayeti davası

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde geçtiğimiz yıl Ekim ayında boğazı kesilerek öldürülen işitme ve konuşma engelli Hacer Çetindağ’ın cinayeti ile ilgili davanın dördüncü duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, önceki celselerde genç kadınla tek taraflı duygusal bir bağ kurduğunu ve aşk teklifini reddettiği için öldürdüğünü söyleyen katil zanlısı Erdal Kaya, genç kadının eşi Selçuk Çetindağ, genç kadının abisi Cemalettin Deniz ve avukatlar katıldı. Duruşmada birçok tanık ve sanığın işitme ve konuşma engelli olması nedeniyle salonda ayrıca yeminli işaret dili tercümanı Yasemin Öztürk de görev aldı.

Tercüman vasıtasıyla konuşan sanık Erdal Kaya, "Katılan vekilinin dinlenilmesini talep ettiği kişilerin dinlenilmesi hususunda bir diyeceğim yoktur, benim için önemi yoktur. Hacer'in annesi ve babasının tanık olarak dinlenilmesini talep ediyorum. Hacer'in anne ve babasının niçin dinlenilmesini talep ettiğimi katılan tarafça isimleri bildirilen tanıklardan sonra niçin dinlenilmelerini talep ettiğimizi bildirmek istiyorum. Şu an için cezaevinde kalmak istiyorum. İlk ifademi alan tercümanın eksik tercüme yaptığını ve bu yüzden tanık olarak dinlenmesini istiyorum" diye konuştu.

Maktül Hacer Çetindağ’ın abisi Cemalettin Deniz ise, "Benim anne ve babamın dinlenilmesi talebine dair olarak huzura getirilmesine muvafakatim yoktur. Zira ben annem ve babamın şahitlik yapmasını istiyorum, ancak sanıkla birlikte aynı ortamda huzura geldiğinde, kendisi sanığın eylemleri nedeniyle sıkıntı yaşamaktadır. O nedenle sanığın bulunduğu ortamda dinlenmelerini istemiyorum diye konuştu. Duruşma 2 Şubat 2017 tarihine ertelendi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108