İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle mücadelede son bir haftalık rakamları açıkladı

İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle mücadele kapsamında son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen 213 operasyonda; 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 24 sığınağın imha edildiğini çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini açıkladı. 

19 Aralık 2016 Pazartesi 12:13
İçişleri Bakanlığı, terör örgütleriyle mücadelede son bir haftalık rakamları açıkladı
İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında, son bir hafta içerisinde (12-19 Aralık 2016) Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava ve Kara unsurlarınca 213 operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.

“7 terörist etkisiz hale getirildi”

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye genelinde yürütülen bu operasyonlarda; 2’si ölü, 1’i yaralı, 4’ü sağ olmak üzere toplam 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, PKK/KCK terör örgütüne yönelik 45 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda örgüte yardım ve yataklık iddiası ile 924 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Yürütülen bu operasyonlar neticesinde;

teröristler tarafından kullanılan 24 sığınak/barınak, tuzaklanan 21 el yapımı patlayıcı/mayın imha edildiği, 700 kilogram patlayıcı yapımında kullanılan madde, 5 el bombası, 29’u Kalaşnikof olmak üzere 53 adet çeşitli çaplarda silahın ele geçirildiği belirtildi.

Terörün finansman kaynaklarına büyük darbe
Terörün finansmanının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında ise;

piyasa değeri 7 milyon 18 bin 920 TL olan; 89 kilogram Eroin, 806 kilogram Esrar, 30 kilogram Afyon Sakızı, 22 bin 076 adet uyuşturucu hap, 1 kilogram Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 3 kilogram Metamfetamin ele geçirildiği, ayrıca piyasa değeri 10 milyon 275 bin 774 TL olan; 1 milyon 461 bin 862 adet kaçak sigara, 10 bin 474 litre akaryakıtın ele geçirildiği ve bu kapsamda 273 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

“88 DEAŞ mensubunun gözaltına alındı”

Düzensiz göçle mücadele kapsamında; 163’ü Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca denizlerde olmak üzere 2 bin 2 düzensiz göçmenin yakalandığı, düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla yurt içine girmesine ve çıkmasına aracılık eden 53 organizatörün yakalanarak gözaltına alındığı, bunlardan 19’unun tutuklandığı kaydedildi. Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında; 88 DEAŞ mensubunun gözaltına alındığı bunlardan 5‘inin tutuklandığı bildirildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108