Artemis Kimdir ?

Artemis Kimdir ?

Yunan mitolojisinden bekaret ve orman tanrıçası. Zeus ile leto'nun kızı, Apollo'nun kardeşi sayılır. İkiz olarak doğmuşlardır. Artemis, aynı zamanda tabiatın sembolüdür. Arkadaşlarıyla toplu olarak ormanlarda, dağlarda dolaşır. Bütün hayvanlar onun buyruğu altındadır. Özellikle geyik ve ayı, Artemis'in kutsal yaratıklarıdır. Avcıdır. bu sebeple yay ve oklarıyla tasvir edlir. Bekaret tanrıçası olduğundan, erkekle her türlü ilişkiyi red eder. Kendisini, arkadaşlarıyla yıkanırken seyretmiş olan Aktaion'u çok korkunç bir cezayla cezalandırmıştır.

Kendisiyle gezen arkadaşlarıda bakiredir. Kadınlar Tanrıçası olduğundan, genç kızlar evlenirken ona dualar ederler. Artemis'de onlar doğururken yardım eder. Romalılar, Artemis'e Diana adı altında ışık ve güneş tanrıçası olarak taparlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108