Bebek Emzirmenin Faydaları

Emzirme tabidir. Genel bir kural olarak, elinizde daha iyi olduğunu kesin olarak bildiğiniz metod olmadıkça, her şeyi tabi olarak yapmak daha iyidir.Anne sütünün bildiğimiz faydalarının yanı sıra henüz bilemediğimiz bir çok başka faydaları olması da mümkündür.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 23:05
Bebek Emzirmenin Faydaları

Bir kere anne için faydalıdır. Bebek memeyi emdikçe, vajinal kontraksiyonlar (kasılmalar) hızlanır. Bu vajinanın eski durum ve yerine dönmesini çabuklaştırır. Psikolojik olarak anneyi bebeğine yaklaştırır. Anne bebeğine onun için hayati olan bir şey verdiğini hisseder. Bu duygu çok güzel bir şeydir. Meme emmenin bebğe de büyük bir emniyet duygusu verdiği psikologlar tarafından ileri sürülmektedir.

Anne sütünün bebği bir takım hastalıklardan koruduğu söylenirse de bu hiç bir zaman ispat edilmemiştir. Anne sütüyle beslenen bebeklerin mideleri suni gıdayla beslenenlerinkinden daha sağlam olur. Anne sütünün en büyük avantajıda her zaman saf ve temiz olmasıdır. Bebeğin midesini bozmasına imkan yoktur, çünkü mikropsuzdur. Pratik bakımdan, şişeleri kaynatmak, mamayı pişirmek, ölçmek için harcanan zamanın kaybını önler. Emzirmenin her zaman sözü edilmeyen bir başka faydası da vardır. Bebeğin emme içgüdüsünü tatmine yarar. Memede istediği kadar emebilirken, şişedeki mama bitince anne onu alır. Bu yüzden anne sütü emen bebekler arasında parmak emenlere daha az rastlanır.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108