Türkiye'den Irak'a Dev Vize Yatırımı Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığın yapmış olduğu teşvikiyle Gateway Management tarafından hayata geçen Duhok Vize Başvuru Merkezinin resmi açılışı yapıldı.

11 Ağustos 2017 Cuma 09:10
Türkiye'den Irak'a Dev Vize Yatırımı Yapıldı

Duhok Valisi Etruşi: Halkımız bu resmi vize başvuru merkezine itibar etsin" Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam:Türkiye'nin güvenliği ve Iraklıların sağlıklı hizmet alabilmesi için bu merkezler çok büyük önem arz ediyor"

Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Çakmak: Burada, Avrupa'ya verdiğimiz vize hizmetlerinin daha üstünde servis vermeye başladık"

Irak-Türkiye geçişlerinde dünya standartlarında vize güvenliği sağlayan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığın teşviki ile Gateway Management firması tarafından yatırımı yapılan Duhok Vize Başvuru Merkezi tören ile açıldı.

Elektronik olarak verilen C-1 vizesi, yerini dünya standartlarında üst seviye güvenlik sağlayan "Etiket Vize"ye bırakıyor. 

Gateway Management firmasının Bağdat, Duhok, Süleymaniye ve Erbil şehirlerinde 4,5 milyon dolarlık bir yatırımla kurmuş olduğu resmi vize başvuru merkezleri hizmete girmiş oldu.

Bu 4 vize merkezinden biri olan Duhok Vize Merkezin resmi açılışı, Duhok Valisi Ferhad Etruşi, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Halis Ali Çakmak ile çok sayıda bölge milletvekili ve üst düzey yetkilinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Duhok Valisi Etruşi, törende yapmış olduğu konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan Duhok'ta da konsolosluk açılmasını beklediklerini söyledi. 

Açılan vize merkezinin Duhok halkı tarafından mutluluk içinde karşılandığını söyleyen Etruşi, "Halkımız bu resmi vize başvuru merkezine itibar etsin.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam da Irak'tan gelen yoğun vize taleplerine yetişmekte zorlandıklarını, bu 4 vize kabul merkezinin hizmete girmesiyle Irak vatandaşlarına çok daha modern ve sağlıklı vize verilebildiğini söyledi.

Vizelere son onayın kendileri tarafından verildiğini söyleyen İnam, Türkiye'nin güvenliği ve Iraklıların sağlıklı hizmet alabilmesi için bu merkezler büyük önem arz ediyor.

Günde 4 bin vize kapasitesi

Gateway Management Yönetim Kurulu Başkanı Çakmak ise 10 seneyi aşkın bir zamandır Türkiye'de 26 ülkenin vize başvuruları için hizmet verdiklerini söyleyerek, Irak'ta da olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Çakmak, konuşmasına şöyle devam etti:

Burada, Avrupa'ya verdiğimiz vize hizmetlerinin daha üstünde servis vermeye başladık. 

2016 senesinde bizi bu konuda görevlendiren Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na şükranlarımı iletiyorum. Ayrıca, desteklerinden dolayı değerli başkonsolosumuza, Iraklı yetkililere ve neye ihtiyacımız olursa arkamızda olacaklarını söyleyen yerel otoriteye teşekkürlerimi sunuyorum.

Irak'ta dünya standartlarının üzerinde vize kabul merkezleri kurduk. 

Erbil'de başlatmış olduğumuz vize başvuru merkezi çalışmalarını Süleymaniye, Bağdat ve Duhok'a taşıdık. Toplam 4 bin 700 metrekarelik kapalı yer yarattık. 191 şahısa istihdam olanağı sağlıyoruz. Irak halkı için günde 4 bin vize verebilme kapasitemiz var. 

Senede 800 bin etiket vize verebilecek durumdayız.

Söz konusu vize merkezinin Türkiye'ye en yakın nokta olan Duhok için çok önemli olduğunu söyleyen Çakmak, konuşmasını şöyle devam etti:

Bizleri bu bölgelerde teşvik yapan en büyük unsur da, sayın cumhurbaşkanımızın her zaman söylediği, 'En zor coğrafyalarda bile biz Türk milleti olarak, ecdadımıza yakışır bir gururla her şeyi başarmak zorundayız ve başaracağız' sözleri olmuştur. 

Sayın cumhurbaşkanımız bu bölgeye ve halkına büyük önem gösteriyor. Dolayısıyla vize merkezlerinin açılmasının ilişkilerde çok büyük rolü olacağı ortada. Mevcut C-1 sistemi suistimale açık"

Çakmak, etiket vize uygulaması büyük önem taşıdığını söyledi. 

Etiket vize uygulamasının hem Türk hem de Iraklı yetkililer tarafından en güvenli uygulama olarak kabul gördüğünü bildiren Çakmak, şunları söyledi:

C-1 vizeleri kaldırılacak olması, Türkiye'nin sınır güvenliği, belge güvenliği ve ulusal güvenliği için çok önemli. 

Çünkü, geçici bir sistem olarak öngörülen C-1 vizeleri hiçbir batılı devlet tarafından kullanılmıyor. Zira çok düzenli ve yüksek hassasiyette yapılacak vize merkezleri ile çelişiyor. Dışişleri Bakanlığımız tarafından geçici olarak yapılan bu uygulamanın bir an evvel durdurulmasını bekliyoruz.

Mevcut C-1 sistemi suistimale açık. Bu sitemdeki güvenlik risklerinin ne kadar büyük olduğu ortada. Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden geçen göç hareketi azalmış olsa da durmayacak. En önemli sorun da Türkiye'nin güvenliği. Yüksek kontrollü vizeler, Türkiye'ye olan güveni dahada arttırmış olur, turisti ve yatırımcıyı teşvik yapar. Vize kabul merkezlerimizde her zaman en doğru, en hızlı ve en güvenli çözümü sunuyoruz. C-1'in kaldırılabilmesi için gerekli alt yapı kuruldu."

Konuşmalarından sonra Duhok Vize Başvuru Merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Konuklar vize merkezini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA

banner119
Son Güncelleme: 11.08.2017 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108