Yıldırım'da Kitap Festivali

Yıldırım Kent Konseyi ve Akan Expo Organizasyon tarafından ilk kez düzenlenen 1. Kitap Festivali Etkinliği ziyarete açıldı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:56
Yıldırım'da Kitap Festivali

Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ergün, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile gerçekleşen açılışta okurlar stantları gezerek aralarında Kahraman Tazeoğlu gibi ünlü yazarlarında bulunduğu 24 farklı yazarın kitaplarını inceleme fırsatı buldu.

YILDIRIM KABUĞUNU KIRIYOR

Kitap festivalini ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın her geçen gün kabuğunu kırdığını söyleyerek, “Göreve geldiğimiz gün hemşerilerimize Yıldırım’ın kültür sanat şehri olacağına dair bir söz vermiştik.

Bugün bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Artık Yıldırım’da tiyatrodan, konsere, söyleşilerden sergilere her gün bir kültür sanat faaliyeti gerçekleşiyor. İki yıl içerisinde 112 bin çocuğumuza tiyatro izlettik, kültür gezileri düzenledik.

Bugün birincisini düzenlediğimiz ve geleneksel hale getireceğimiz kitap festivali de bu hedefimiz doğrultusunda attığımız büyük bir adım. Bir taraftan yayınevlerini kitapseverlerle buluşturuyor diğer taraftan ise birbirinden önemli yazarları Yıldırımlıların ayağına getiriyoruz.

Kentsel dönüşüm hamlemizle ilçemizin fiziki sorunlarını çözerken, kültür sanat faaliyetlerimizle de sosyal ve toplumsal dönüşümü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Kitap Festivali Etkinliği 28 Mayıs Pazar günü sona erecek.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108