Bursa’da çocuk hastanesine gitmek; havaların dengesizliği hastalıkların ve salgınların başlıca nedenleri arasındadır. Havalarında dengesizliği çocukların pekte analayabilecekleri bir konu olmadığından çocuklar giyimlerine dikkat etmemektedirler. Bunun sonucunda biz yetişkinlerde hastaneleri ziyaret etmek zorunda kalıyoruz. ( Allah Kimseyi Düşürmesin )

Bir haftadadır bende herkes gibi oğluma babacım havalar soğuk çorapsız gezme, uzun kollu giyin gibi nasihatlarda bulunuyorum. Fakat her zaman olduğu gibi bizimki benim söylediklerimi kulak arkası yaparak umursamadı. 2 gün sonra ise burnunu çekmeye başladı ve sonucunda grip hastalığına yakalandı. Sonucunda öncelikle sağlık ocağını ziyaret ettik ve bir kaç ilaç verdiler. İlaçlarla hafiflediğini sandığımız hastalık bir kaç gün sonra ateş yaptı ve hastaneye gitmeye karar verdik.

Bir arkadaşım çekirge çocuk hastanesine gitmemi tavsiye etti ve bende onu dinleyerek Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi’nin yolunu tuttum. Hastaneye geldiğimde benim gibi bir çok kişinin hastaneye geldiğini fakat hastanenin kapalı olduğunu ve duvarında hastanenin Kent Meydanın’da bulunan eski Bahar Hastanesinde hizmet vermeye başladığıyla ilgili bir afiş gördüm ve oraya dopru hareket ettim.

Hastaneye ulaştığımda yaklaşık olarak 50 hastanın beklediğini ve sadece 1 doktorun bulunduğunu gördüm. İnsanların tepkisiyle bir doktor daha geldi ve muayeneye başladı. Tabiki bu esnada sürekli yeni hastalarda hastaneye gelmekteler. Yaklaşık olarak 1 saat bekledikten sonra muayene sıramız geldi ve odaya girdim. Muayene sonrasında çocuğun üşütmüş olduğunu ( bu arada bizim yaramaza iğne korkusundan ağlıyor ) öğrendik. ( Doktor bey ismini bilmiyorum ) yapılması gerekenler hakkında bilgilendirirken benim ağzımdan anladım doktor bey teşekkürler çok bekleyen var gidelim dedim ve doktor bey’in cevabı ( 23 Yıllık Doktor’um ve Hiç Bir Hastamı Çok Bekleyen Olduğu İçin Alel Acele Muayene Etmedim ) oldu. Doktor bey’i bu davranışından dolayı tebrik etmek istiyorum. Böyle insanların olduğunu görmek beni çok mutlu etti.

Sonrasında yapıması gerekenler hakkında bilgilendirildikten sonra işimiz bitti ve hastaneden ayrıldım. Yazıyı kaleme almamdaki asıl sebep ise Bursa gibi bir şehirde çocuk hastanesinde sadece 1 doktorun sürekli bekleyen ortalama 50 hastaya bakması ve sürekli gelen diğer hastalarında gördükleri karşısında çaresizce ne yapacaklarını düşünmesidir. Kısaca özetlemek gerekirse Bursa Çocuk Hastanesi’nin merkezi bir yerede hizmet vermesi güzel bir durum fakat doktor yetersizliğide insanları büyük ölçüde rahatsız ediyor.

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle…

Kalın Sağlıcakla

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108