M.Ö Platon İtalya gezisinden döndükten sonra Yunanistan'da ilk akademiyi kurdu. Günümüz eğitim kurumlarının temelini oluşturan bu eğitim kurumunun amaçlarından biri de halk tarafından seçilen siyasilerin demokrasi adı altında oligarşik bir düzene doğru gitmesidir. Platon için o dönemdeki siyasiler demagog olmaktan ileri gitmiyor, halk üzerinde çeşitli demagoji oyunları oynayıp çıkar faaliyetleri sürdürüyorlardı.

Üstelik halk tarafından sorgulanmıyor ve buna da fırsat vermiyorlardı.Bunun çözümü eğitimden geçiyordu ve halkın eğitilmesi gerekiyordu.Platon'da bunun temellerini akademi sistemiyle atarak halkın temel hak ve özgürlüklerini arama aşamasında ilk adımını atmış oldu.Siyasetçiler aldığı çoğu karar hakkında hesap vermeye başlamıştı bile...
           
Şimdi gelelim günümüz Türkiye'sine.Biz halk olarak siyasilerden hesap sorabiliyor muyuz? Ağızınızdan çıkan kelimeleri duyuyor gibiyim. Ne de olsa biz halk olarak bakanların ve milletvekillerinin önünde ceket ilikleyip boynumuzu bükerek duruyoruz.Bu da bizi korkuya dayalı bir hayata sürüklüyor. Unutmayalım ki biz halkız ve adalet ve güvenlik için kurulan devlet bizim için var. Biz yönetenlere değil yönetenler halka hesap vermeli.
           
Bu satırları yazarken aklımdan emekli Tümgeneral  ve yazar olan Osman Pamukoğlu'nun şu sözleri geçiyor: 'Herkes halkın önünde ceket iliklemeyi öğrenecek'. Bu kelimeler bizim için bir umut kaynağıdır diyerek yazımı bitiriyorum.Sevgiyle kalın.Esenlikler dilerim...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oğuzhan 2017-01-24 12:08:38

Çok başarılı bir yazı olmuş tebrikler Ahmet Bey

Avatar
Melih 2017-01-29 01:49:09

Yazdıklarınız çok doğru Ahmet Bey helal olsun

banner56

banner108