Sosyal olmayan dünya Herşeyimizi paylaşmaya ne kadar heveslisiymişiz meğer ya da ne oldum delisi bir toplumun bastırılmış duyyguları bunlar.

Peki sahiden sosyal bir toplum mu olduk dur durak olmadan yapılan bu paylaşımlar,aslında herkese için sosyal medya sosyal değil,bir köşede oturup bütün gün gezinti yapabilme imkanı bulduğumuz küçük bir alice Harikalar diyarı bu platformlar, tabiki böyle olunca bu hayal dünyasına kaptırmamak elde değil.

Mutfaktan anne seslenir kimi zaman içeri giren bir müşteri olur kimi zaman bir öğretmen "sen arkadaki telefona değil bana bak" diye bozar bütün büyüyü ve olay bir selfie daha almazmıyıza bağlanır, artık paylaşılmadan yapılan sosyalleşme eski tadı vermiyorsa sorun git gide bir tıp uzmanlık alanına girme yolunda koşar adımlarla ilerliyor demektir.internet çekmiyorsa bulunduğumuz ortamdan yer değiştirme eylemine geçmek aslında bizi kendi sosyalliğimizin zirvesine taşısada artık erişimin açık olduğu yerler görmek istediğimiz yerler halini alıyor,sosyal olmayan gerçekler bunlar.

Şu mekânın suflesi çok güzelden WiFi si çok kuvvetliye giden kavimler göçündeyiz artık,WiFi nerde kuvvetli ise orda daha mutluyuz artık,ekranda "E" varsa ağrı kesici gerekiyor çünkü internet çekmiyor.

Herşeyi tadında yaşamayı öğrenmek, selfie çekeceğim diye uçurumlardan düşen insan haberlerine tebessüm ettiren sosyal medya,kimse en farklı en iyi olmak zorunda değil.

Bu ortamda bunu unutmak ölmek demek olmamalı,korkulan seviyelerde "ben daha güzel ölürüm" diye olay neonaziye getirmemek lâzım olayı,çılgınlıkta sınır olmayan özgür dünya nede olsa.onu bunu tıklamaktan neleri kaçırıyoruz; kim bilir yada kaçırdıklarımızın bir izdüşümü bu zaman kayıpları.öğreticimi elbette eve hızlı doğru haber almak mı ?

Bunada evet, sosyal medya sağlıklı kullanımlarda güzel bir uğraşı fakat eğlenmek için adım attığımız bu ortamlarda başkalaşmamak gerekir, birbirine bakarak kararan birer üzüm olmak olmamalı sonuçları.

Yağmurda ıslanın derim karda yürüyün güneş doğsun ruhunuza pencerenizi açın kapanıp kalmayın bu süslü bir o kadar yalnızların dünyasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108