Uludağ'da Kaybolan Kadın 8 Saat Sonra Kurtarıldı

Bursa'da, ayrıldığı eşiyle tartıştıktan sonra Uludağ'a çıkan ve ormanlık alanda kaybolan kadın, üşüdüğü için yaktığı ateşi fark eden arama kurtarma ekipleri tarafından bulundu.

12 Haziran 2017 Pazartesi 11:20
Uludağ'da Kaybolan Kadın 8 Saat Sonra Kurtarıldı

Alınan bilgiye göre, Merkez Nilüfer ilçesinde ikamet eden iki çocuk annesi Hatun Ü. (45) ayrıldığı eşiyle tartıştıktan sonra otomobiliyle akşamüstü evden ayrıldı.

Telefonda yakınlarına "Artık yaşamak istemiyorum" dediği iddia edilen kadının bulunması için çalışma başlatıldı. Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) üzerinden yapılan incelemede, Hatun Ü'nün aracıyla Uludağ'a doğru gittiği belirlendi.

Bir süre sonra telefonla çocuklarıyla görüşen Hatun Ü'yü bulabilmek için jandarma ekipleri Uludağ'da araştırma başlattı. Jandarma Arama Kurtarma (JAK)  ve AFAD ekipleri, Uludağ'ın ormanlık alanlarında saatlerce süren arama yaptı.

"Konum belirleme sistemi"nden yararlanılarak kadının son telefon görüşmesini Maden mevkisi yakınlarında yaptığının tespit edilmesi üzerine çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştıran jandarma ekipleri, Hatun Ü'nün aracını terk edilmiş halde buldu.

Bunun üzerine ekipler, aracın çevresindeki geniş alanda aramalara başladı. Kadının yaktığı ateşin dumanını fark eden ekipler, yoldan iki kilometre içeride, yaklaşık 8 saat sonra Hatun Ü'ye ulaştı.

Ekiplerle 112 Acil ekiplerinin bulunduğu noktaya kadar yürüyen Hatun Ü, ambulansta yapılan sağlık kontrolünün ardından yakınları ve çocukları tarafından evine götürüldü.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108