Uhruç Duası, Uhruç Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Uhruç Duası, Türkçe Okunuşu, Arapça, Uhruç Ayeti Nedir, Faziletleri, Koruduğu Şeyler, Faydaları, Şifaları ve Uhruç Duası Tükçe Okunuşu Anlamı ve dahası yazımızda.

06 Mart 2018 Salı 22:30
Uhruç Duası, Uhruç Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Bu yazımızda internette belkide En Fazla Aranan Dualar arasında yer alan ve net bir kaynak bulunmayan Uhruç Duası hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Uhruç Duası hakkında internette yapılan araştırma sonuçlarına göre, hemen hemen her derde deva dua olarak bilinen ve okunan yarı Arapça bir dua olan Uhruç Duası'nın Yel (kulunç), bel ağrısı, şeytan ve cinlerden gelen rahatsızlıklar, vücuda giren periler için; migren ,baş, diş, göz, kulak gibi vücuda giren ağrıları çıkarmak için okunduğu bilinmektedir.

Kesin bir kaynağı bulunmadığı bilinen ve benimde Babaannem'de bulunan bir DUA Kitabı vesilesiyle öğrenmiş olduğum Uhruç Duası, ALLAH'ın izniyle her derdinize deva olarak bilinmektedir. Uhruç Duası'nın Türkçe Okunuşu aşağıda yer almaktadır.

Yaptığım araştırmalarda dua bir çok yerde var fakat eksik olarak, aşağıda Uhruç Duası'nın eksiksiz tam halini bulabilirsiniz.

Euzü billahi mine'ş-şeytani'r-racim-Bismillahi'r-rahmani'r-rahim

Bismillahirrahmanirrahim. Bismillahi uhruc ve billahi uhruc ve lillahi uhruc ve tallahi uhruc ve billahillezi uhruc ve bihakkı Tevrat-ı Musa uhruc bihakkı İncil-i İsa uhruc ve bihakkı Zebur-i Davud uhruc ve bihakkı Furkan-ı Muhammed uhruc ve 124 bin peygamber hürmeti için uhruc. Ve Cebrail ve Mıkail ve İsrafil ve Azrail hürmeti için uhruc. Ve sekiz cennet ve yedi cehennem hürmeti için uhruc. Kamer ve şems hürmeti için uhruc. Kar ve yağmur hürmeti için uhruc. Harut ve Marut hürmeti için uhruc. Mağarada yatan gaziler ve Ashab-ı Kehf hürmeti için uhruc. Şam ve Bağdat ve Mısır evliyaları hürmeti için uhruc.Trablus ve Tunus ve Cezayir erleri hürmeti için uhruc. Zağvan ve Kayrayan evliyalar hürmeti için uhruc.

Mekke ve Medine'de yatan enbiyalar hürmeti için uhruc. Ve Kuds-ü şerif hürmeti için uhruc. Ve Beyti'l-Mamur hürmeti için uhruc ve dört bin dört yüz tabakat erenleri hürmeti için uhruc. ve Hatemü'n-nebiyyin Muhammedü'r-Resulullah hürmeti için uhruc.Ve bi-hürmeti Arşi'l-Azim uhruc.Felekin hasenattin,felekin hasenatin, felekin hasenat. Şerberaşiyyen (3kere) Karkaraşiyyan (3kere), Seccedet (3kere). Mulhakan (3kere), Evlazzan (3kere), Bihi (3kere), Üskün (3kere),Uhruc!

Bi-hurmeti hazihi Allahümme 6666 ayat-ı Kur'an hürmeti için uhruc. Yel isen, karayel isen, bevasır isen uhruc. Muhammed Mustafa (s.a.v) perilerinden isen uhruc. Seyyid Ahmed-, Kebir perilerinden isen uhruc. Süleyman peygamber perilerinden isen uhruc. Kaf Dağı ardındaki perilerden isen ve pınar başında ve ayağında ve ağaçlar dibinde ve sular kenarında olanlardan isen uhruc. Narla karışıp gelenlerden isen uhruc. Yarım baş ağrısından isen uhruc. Göz, bel ve her ne ağrıyla girdinse uhruc. Yetmiş iki halkın mazlemesi (inlemesi) seni tutsun. Eğer koyup gitmezsen uhruc. Eğer koyup gitmezsen karayel seni kapsın uhruç. La havle vela kuvvete illa billahi'l-Aliyyi'l-Aziym.Ya Allah, ya Allah, ya Allah; Lütfen, lütfen, lütfen.

Bismillahirrahmanirrahim. Bismillahi ve billahi ve tallahi ve minellah. La naksudu sivake ve entel melikül müheyminü fevkal arşi'l-Aziym. Ente'l-Melikü'r-Rahim. Kesirül hayri Rahimen, Raufen, Vahiden, Sameden, Azizen, Azıymen, Ğaffaran, Kahharan ve Meliken Settara.

Ya Hannan, ya Mennan ya Rahim, ya Rahman. Bihakkı sureti'r-Rahman. YaFettah, ya Rezzak, ya Ğanniyyü, ya Muğni. İkdi haceti ve tekfini mühimmati ya hafiyyel-eltaf neccina mimma nehaf. Vakdi anni'd-deynil-Ekbera.

Euzü billahi Rabbi ve Rabbuküma ve Halıki ve Halikukuma ve Musavviri ve Musavviriküma.Halikı's-suveri ve Razıkı'l-beşer. Euzu billahi min cemii'l-afatı vel ahati ve'l-belai vel emrazi ve'l-eskami vel-keseli ve'l-humudi vel hayal. Uizü (hamile kitabi)haza bi Esmaike'l-Azam ve alaike't-temam.Ya zel-Celali vel ikram.

banner119
Son Güncelleme: 26.11.2021 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saadet 2022-01-28 12:04:46

Rahmetli babaannem bu duayı çok okurdu.Küçük el kadar,samanlı kağıttan uhruç duası vardı,hiç elinden düşürmezdi.Nurlar içinde yatsın tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun inşAllah ????

Avatar
Emre 2023-10-21 08:12:49

Çok güzel bir dua Allah razı olsun

Avatar
Serpil 2023-09-07 13:20:02

Bu duayı buraya yazandan sebeb olandan Allah razı olsun

Avatar
Serap 2023-09-07 10:22:17

Annem bu duayı çok okurdu bazen gelenler olurdu okutmak için küçük münacat kitabı vardı onun içinde bende aldım yıllar önce okurum yalnız şifa için her uhructa şu koyup ona üfler sonra o suyu içeriz mekanı cennet olsun

Avatar
Derin 2023-09-02 14:01:54

Çok kuvvetli bir dua Allah razı olsun

Avatar
Ali 2023-06-26 01:30:40

Duani arastirdik sirk giden bir seyler bulduk
Harut marut Iyi inceleyîn duanin anlami ne

Avatar
Sernur 2023-05-09 07:30:51

Kadim büyüklerimizin dualarını yaşattığınız için Allah razı olsun

Avatar
Hatice Kaya 2023-03-27 09:03:08

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

banner56

banner108