Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne 2 Ayda 40 Bin Başvuru

Bursa'da 16 Temmuz 2019 tarihinde açılan ve hasta kabulüne başlayan Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisine 2 ayda 40 Bin kişinin çeşitli bölümlere başvurduğu bildirildi.

27 Aralık 2016 Salı 09:20
Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne 2 Ayda 40 Bin Başvuru

Türkiye'nin en nitelikli hastanesi olarak kabul edilen Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne 2 ayda 40 Bin kişinin başvurduğu bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kısa süre önce açılmasına rağmen 2 ay gibi bir sürede 40 Bin kişinin başvurduğu Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisi'nde 16'sı yoğun bakım özellikli olmak üzre, toplamda 62 yataktan oluştuğunu belirtti.

Bursa'da bulunan diğer acil servislerinde merkezi konumunda Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisi olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, acil servisinde 16 poliklinik odasının yanı sıra 60 muayene alanı, 6 müdahale odası ve 12 kritik yoğun bakım odası, 4 yataklı acil ameliyathanesi, 12 travma gözlem arenası bulunduğunu bildirirken, Bursa Şehir Hastanesi'nin günlük 300 ambulans ve de 4 bin hastaya da hizmet verebilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Bursa Şehir Hastanesi Acil Servisi'nde normal polikliniklerde verilen MR, tomografi, röntgen, ultrason aletleri anlamında dünyanın kullandığı son teknoloji cihazların da kullanıldığını belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, ayrıca günün her saatinde ihtiyaç halinde anjiyo ve katater laboratuvarı ve endoskopi ünitesi ile her türlü vakaya anında müdahale edebilirken, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer vakalar için KBRN ünitesi de mevcut olduğunu söyledi.

İHA

banner119
Son Güncelleme: 22.09.2021 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108