Bursa Haber Portalı

Balın Faydaları

Şifalı Bitkiler

Balın Faydaları Şifaları Özellikleri, Bal Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Bal özellikleri
Hemen her yerde yetişir. Öz maddesi kullanılır.Memleketimizde Sivas dağlarının kısımlarında bulunan kaplanboğan adlı çiçeklerden yapılan bal,bir nevi hastalık husule getirir. Buna Deli Bal denir.

Bal Faydaları


Kansızlığı ve zafı giderir. Hastalıktan yeni kakmışlara kuvvet verir. İştahı artırır, erkekliği kuvvetlendirir. Soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara karşı şifadır. Soğuktan meydana gelen bütün hastalıklara karşı şifadır. Ayda bir defa bal şerbeti içen yetmiş türlü dertten kurtulur. Nar suyuna karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar. Su ile şerbet yapılır da içilirse karın ağrısını keser, insanın normal dışarı çıkmasını sağlar.Vücuttaki pis rutubeti giderir,balgamı keser,mideye kuvvet verir. Eğer bal şerbetiyle gargara edilirse boğaz inmesine ve yollarına faydalıdır. Bevli (idrarı)söktürür. Çörek otu ile bal kaynatılıp arka ve masallara sürülürse oralarda mevcut ağrıları giderir.Peygamber efendimiz şöyle buyurur.

Siz üç şeyde şifayı arayınız Bal,Kur'an ve dağlama (bugünkü bir nevi elektrik şuası) Ama dağlamayı pek tavsiye etmem Cenab_ıHak da İnsanlar için onda (balda) şifa vardır. Buyurmaktadır. Bal,140 gram kadar,çocuklara verildiğinde, güzel yumuşaklık sağlar.50 gram kırmızı gül,s00 gram su içinde çay haşlanıp,aynı miktarda bal ile karıştırılarak içilirse çocukların amelini keser. Sarılığa,karında toplanan sulara karşı şifadır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.