Bursa Haber Portalı

Balık Yağının Faydaları

Şifalı Bitkiler

Balık Yağının Faydaları Şifaları Özellikleri, Balık Yağı Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Morina balığının karaciğerlerinden çıkarılan yağdır. Bu yağın içinde çok şifalı maddeler vardır. Çeşitli asitlerde bulunur. Bu yağda bol miktarda (A),(B),(D)1 vitaminleri ve iyod,brom,klor,fosfor,kükürt,demir,amonyak da bulunur.Vitaminin yönünden zengin fakat bulantı verici bir maddedir.
Balık yağı özellikleri


Balık yağının içilmesi yaşa göre ayarlanmalıdır. Bir kahve kaşığından başlayarak yavaş ,yavaş fazlalaştırılıp bir çorba kaşığı ve kahve fincanına kadar alınıp.Çocukları sütle de verilebilir. Limonata,portakal suyu,nane şekeri,limon kabuğu gibi maddeler yağın kolaylıkla içilmesine yardım eder. En çok soğuk mevsimlerde alınırsa tahammülü kolay olur iştahsızlık,hazımsızlık ve ishal gibi arızalar yaparsa bir müddet için ara verilir. Balık yağı içenlerin sinirleri ve vücutları kuvvetlenir. İştahı açar. Vücut hücrelerine canlılık,tazelik verir.Uzun süren ve vücudu zayıflatan hastalıklardan sonra alınmasında büyük fayda vardır.

Akciğerlerinde,kemiklerinde,derinlerinde verem hastalığı çeken kimseler için de şifalıdır. Kaşıntılarda balık yağını cilt üzerine sürmekte iyi sonuç verir. Sirkeyle içildiğinde hararetli kimselere daha faydalıdır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.