Bursa Haber Portalı

Baladur Ağacının Faydaları

Şifalı Bitkiler

Baladur Ağacının Faydaları Şifaları Özellikleri, Baladur Ağacı Bitkisi Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Baladur Ağacı Özellikleri
Bilhassa Hindistan'da yetişir. Yemişleri,meyveleri kullanılır.

Baladur Ağacı Faydaları


Bu bitkinin yemişleri kuş burnuna (hatta kalbe) benzer,iyisi siyah olanıdır. Meyvesi yarılsa ortasından bal gibi bir üsare çıkar, buna Asel_i Beladur denir.İçilme miktarı yarım dirhemdir (2 gr) çok dikkatli kullanılmalıdır. Zira zehirli ilaçlardandır. Söylenilen miktardan fazla alınmamalıdır. Fazla alınınca ağızda bir yanık, mide ve bağırsaklarda sancılar ve cinnet nöbetleri yapar. Bu zehire karşı hemen inek sütü ayranı, arpa suyu ve bademyağı, ayva çekirdeği ve kar suyu içmelidir.

Minhac sahibi ise,bütün bunları tuzlu suda karıştırıp kullanmalıdır. Beladur ballı, üsaresi macun yapmada kullanılır. Balı böyle yapılır. Beladurun başını koparıp bir kıskaç ile iyice sıkmalıdır ki üsaresi çıksın. Bundan sonra kaynamış inek yağı ve ceviz yağı ile karıştırarak macunlara katılır. Beladur tütsüsüne oturanda basur memeleri kurur. Üsaresi saçkırana sürülürse hemen kıl çıkarır.

Bedeli 5 vezni kadar fındık içidir ve 1/4'i kadar belesan (Belesan yağı) ve altıda (Beyaz neft) Sinir bozukluklarına,unutkanlığa,felce ve lakve (felç) ye çok faydalıdır.Akıl ve hafızayı kuvvetlendirdiği gibi dimağda olan soğuk ve sıcaktan mütevellit bütün hastalıklara iyi gelir Kanı yakıcıdır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.