Bursa Haber Portalı

Otobüsü otel yaptılar balık teknelerinin peşine düştüler

GENEL

Karadeniz bölgesinde balık avlayan teknelerin peşine düşen balık işçileri otobüsü otel yaptılar, her limanda kalarak tekneleri bekliyorlar.

Karadenizli bir balık firması, Karadeniz açıklarında avlanırken avladıkları balıkları limanlara getirdiklerinde otel haline getirilen otobüste kalan balık işçileri tarafından kamyonlara yükleyerek tüm Türkiye’ye sevkiyat yapıyorlar.



Otobüste konaklayan işçiler aylarca teknelerin peşinde olduklarını belirttiler. 15 ranzası olan otobüste kalan işçilerin otobüs kaptanı Mehmet Yeşiltaş, ’’Şu an hamsi avlayan tekneler denizde avlanıyorlar, limana geldiklerinde bizler de avlanan hamsileri kasalara doldurarak kamyonlara yüklüyoruz ve Anadolu'ya gönderiyoruz. Tekneleri takip ediyoruz. Nereye isterlerse o limana gidiyoruz’’ dedi.



Otobüste kalan işçiler, "Bu otobüs ile tekneleri takip ediyoruz, biz kara ekibiyiz. Otobüste yatıp kalkıyoruz. Ekmek parası işte" diye konuştular.
Otobüsün bagaj bölümünü mutfak yapan otobüsün aşçısı Mahmut Diner ise, "Otobüste kalan arkadaşlarımıza yemek yapıyorum. Her türlü yemek yapıyorum et ve balık olmak üzere iyi beslemeye çalışıyorum’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.