Notice: Undefined index: url in /home/bursahp1/domains/bursahaberportali.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/bursahp1/domains/bursahaberportali.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/bursahp1/domains/bursahaberportali.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dizdar’dan döviz yorumu
Bursa Haber Portalı

Dizdar’dan döviz yorumu

EKONOMİ

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) başkanlığı görevini Cüneyt Dizdar’dan devralan Levent Dizdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa yapmış olduğu döviz bozdurma çağrısını ve tekstil sektörünün durumunu değerlendirdi.

Başkan Levent Dizdar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısını desteklediklerini dile getirerek, “İthalatçı firmalar ticaret yapabilmek için döviz almak zorunda kalıyor. Ancak bu süreçte sadece dış ticaretin yapıldığı dönemde döviz alınmasını destekliyoruz. Bunun dışında dövizin stoklanmasını desteklemiyoruz. Bu şekilde olursa Türk Lirası dolar karşısında daha da güçlenir. Dövizde yaşanan artış ise uluslararası ekonomik konjonktürün gereği dış kaynaklı. Biz ülke olarak krizin tekrar ülkemizi teğet geçeceğine inanıyoruz ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

TESİAD Başkanı Levent Dizdar tekstil sektörüne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Tekstil sanayicileri olarak gördük ki yerli sanayi desteklenmeli. Türkiye’deki tekstil sanayi önemli bir geçmişe sahip ve ciddi bir altyapımız var. Eğer tekstil sektörü devlet tarafından desteklenirse Türkiye için önemli bir döviz ve istihdam kapısı olur. Tekstil sanayicileri olarak yatırımları devam etmesini destekliyoruz.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.