Bursa Haber Portalı

Belçika’da Türk kökenli vekilden skandal karar

DÜNYA

Belçika’da Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin ve Türkiye’ye ayrılan yıllık bütçenin sonlandırılmasına yönelik yasa tasarısını kabul eden Türk kökenli milletvekilleri listesine Güler Turan da eklendi.

Belçika Federal Meclisinde Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerinin ve Türkiye’ye ayrılan yıllık bütçenin sonlandırılmasına yönelik yasa tasarısına 4 Türk kökenli vekil “kabul” oyu kullanmıştı.

Vekillerin arasına bir Türk kökenli vekil daha eklendi. Flaman bölgesi senatörü ve vekili Güler Turan da aynı tasarının Flaman Bölge hükümeti parlamentosundaki oylamasında kabul oyu kullandı. Belçika’da yaşayan Türk vatandaşları arasında büyük üzüntü ve tepkiye yol açan bu oylamada Türk kökenli vekillerin kararı Türk vatandaşlarını hüsrana uğrattı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Flaman bölgesinden Türk asıllı Federal Milletvekilleri Veli Yüksel (CD&V üyesi), Zuhal Demir (N.VA üyesi) ve Meryem Almacı (Groen, parti başkanı), Walon bölgesinden Milletvekili Özlem Özen (PS üyesi) Türkiye aleyhine yasa tasarısına kabul oyu vermişti. Tasarı “Türkiye’ye İPA II çerçevesinde sağlanan yardımların ve Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin durdurulması” yönünde yapılmıştı. Oylamaya katılmayan Türk asıllı federal milletvekili ve Brüksel’in Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır ve Federal Milletvekili Fatma Pehlivan sessizlikleri ile ilgileri üzerlerine çekmişti.

Belçika hükümeti, Türkiye’nin Hollanda ile yaşadığı diplomatik kriz sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlük ile suçlamıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.