Bursa Haber Portalı

BTM`nin ‘Bilim Elçileri` sertifikalarına kavuştu

Diğer

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, Türkiye’nin en kapsamlı, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından düzenlenen ‘Bilim Elçileri’ programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, 10 haftalık eğitimin ardından sertifikalarına kavuştu.

Ön lisans, lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra akademik kariyer yapan bilimseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programını başarıyla tamamlayan Tolunay Delen, Elif Özgür, Oğuz Emre Burhan, Mehmet Durgut, Ahmet Tanyeri, Gökçe Ergün, Mustafa Üzmez, Bedia Altun, Esma Aksoy, Büşra Bakan, Sema İrem Tuğral, Duygu Seymen, Gülşah Taşyurt, Burak Göksu, Nurcan Çelik, Elif İlhan, Elçin Ersoy ve Murat Ağ, sertifikalarını Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen törenle, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan’ın elinden aldı.
Törende konuşan BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, geleneklerine bağlı kalarak çağın gereklerini iyi okuyabilen, topluma ve insanlığa değer katan, özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, ahlaklı, başarılı ve sorumluluk sahibi, kendini bilimle geliştirmiş gençlerin yetişmesi adına proje ürettiklerini ve çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini söyledi.

Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, çağa ayak uydurmanın yanı sıra ülkesi adına bilim alanında da katma değer üreten iyilik ve özgürlük değerlerini benimsemiş gençlerin yetişmesi adına ‘Bilim Elçileri’ programını önemsediklerini ifade eden Bakan, BTM içinde gerçekleştirilen programın yılda iki defa yapıldığını ve 10 haftalık bir eğitim süresini kapsadığını belirtti.



Bakan, programı başarıyla tamamlayan katılımcıların etkili bilim iletişimini öğrenmelerinin yanı sıra bilim merkezi işleyişi, bilimsel etkinlikler, deney ve atölye yapımı, simülatör ve planetaryumların çalışma ilkeleri gibi birçok konuda bilgi ve deneyim sahibi olduklarını da söyledi. Ezberci eğitim anlayışının sorgulanması gerektiğini ifade eden Bakan, ezberci anlayışın ötesinde uygulamalı metotların geliştirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Bilim baharı

Bakan, bilimin toplumun vazgeçilmez bir enstrümanı haline gelmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bir Arap Baharı oldu da ne oldu? Ne değişti? Keşke bilim baharı olsaydı. Ufak adımlarla başlayıp büyüyen, toplumun aydınlandığı bir dönemde keşke bilimin ışığında tüm toplumlar aydınlanabilseydi. İslam medeniyeti, bilimi insanlığın yararına kullandı, bilim üzerinden ölüm pazarlamadı. Batı medeniyeti ise tersine kitle imha silahları, atom bombaları icat etti. Bu pencereden bakınca dünyaya yeni bir soluk lazım... Bu yüzden bilim elçiliği programını başarıyla bitiren, gençlerimizi önemsiyor, onların öğrendikleri bilgileri, insanlığın yararına, refahına kullanacağına inanıyoruz” diye konuştu.



Sertifikaların dağıtımının ardından ‘Bilim Elçiliği Programı’nı başarıyla bitiren katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan ve BTM yetkilileri ile günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.