Türkiye'den 17 Saniyede Bir Uçak Geçti

Türk hava sahası, geçtiğimiz yıl yoğun bir uçuş trafiğine sahne oldu.

27 Ocak 2017 Cuma 00:00
Türkiye'den 17 Saniyede Bir Uçak Geçti
2016 yılındaki uçuş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 0,8 artış göstererek 1 milyon 829 bin 28 uçuşla rekor kırdı. Bu rakam ortalama her 17 saniyede bir uçuşa karşılık geldi.

Sivil havacılık sektörüne yapılan yatırımlar çerçevesinde gelişen havacılık sektörü, bu alanda dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasına girmeyi başardı. Özellikle son 10 yılda havayoluyla taşınan yolcu sayısında ilerleme kat edildi. 2006 yılında 70 milyon 715 bin olan yolcu sayısı, 2016 yılında 173 milyon 959 bin oldu.

Medya takibinin öncü kurulu Ajans Press, Türkiye’nin gelişen ulaşım ağı havayolunun medya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in yazılı basında gerçekleştirdiği incelemede havayolu konulu, 2016 yılı boyunca, 15 bin 286 haber saptandı. 

Geçtiğimiz yıl yaşanan turizm krizine rağmen uçuş yoğunluğunun bu denli artması ve medyanın sürekli gündeminde yer alması 2017 yılı için umutların yeşermesini sağladı. Ajans Press’in 2015 yılında yaptığı incelemede ise havayolları 15 bin 13 haberde yer aldı. Son iki yılda medyanın gündeminden düşmeyen havayolları geçtiğimiz yıl özellikle uçak kazalarıyla da gündemde kaldı.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108