Libya açıklarında batan Türk gemisinde 5 kişi kayıp

Libya’da fırtına sebebiyle batan gemide kayıp mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor.

17 Mart 2017 Cuma 13:01
Libya açıklarında batan Türk gemisinde 5 kişi kayıp

Gemi firması, 13 mürettebattan 8'inin kurtarıldığını, 5 mürettebatı arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

Firmadan yapılan yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere “TINAZTEPE S” isimli Türk bayraklı gemimiz, Marmara adasından almış olduğu yük ile 16.03.2017 Türkiye saati ile 08.00’de Libya'da Misurata limanına demirlemeye çalışırken, şiddetli fırtına sebebiyle aynı gün saat 11:51’ de battı.

Gemide toplam 13 mürettebatımız olup 8'i kurtarıldı. Kurtarılan mürettebatımızdan ikisinin hastanede tedavisi halen devam ediyor. Kurtarılan mürettebatımızın sağlık durumları gayet iyi. İhtiyaçları acentemiz tarafından karşılanıyor. Yurda iadeleri için gerekli işlemler yapılmaya çalışılmaktadır” denildi.

5 mürettebatı arama çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yetkili mercilerce kayıp olduğu bilgisi verilen 5 mürettebatımızı arama ve kurtarma çalışmaları Libya makamları tarafından yürütülmektedir. Halen kayıp olduğu belirtilen 5 mürettebatımızın da iyi haberlerini almayı büyük bir umutla bekliyoruz. Bu üzücü olayın meydana gelmesini müteakip şirket temsilcimiz, gerek kurtulan mürettebatımız ile doğrudan ilgilenmek, gerekse arama kurtarma çalışmalarını yerinde izlemek üzere bugün saat 18:00'da Libya’ da olacak.

Dışişleri Bakanlığımız, Libya’ daki konsolosluk yetkililerimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız ile sürekli temas halindeyiz ve onların değerli yardımlarını almaktayız. Ayrıca, Libya acentemiz ve sigorta temsilcimiz olayın en başından itibaren olay yerinde olup gelişmeleri takip etmekte ve gerekli yerlerde müdahil olmaktadır.”

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
LibyaBatan Türk Gemisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108