Gençlerin Ölümle Burun Buruna Geldiği İşte O Tehlikeli Oyun

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde tatil beldesinde Kerpe'de olan Kartal Kayaları, yakıcı sıcak havadan bunalan gençlerin uğrak noktası haline geldi.

13 Ağustos 2017 Pazar 11:09
Gençlerin Ölümle Burun Buruna Geldiği İşte O Tehlikeli Oyun

Adrenalin tutkunları, getirilen yasağa rağmen hiç aldırış etmeden geçmiş senelerde birçok şahısın yaşamını yitirdiği ve yaralandığı, yükseklik 20 metre olan kayalıklardan denize atlıyor

Kocaeli'nen Kandıra ilçesi Kerpe beldesindeki Kartal Kayaları, Kocaeli Valiliğin tarafından getirilmiş olduğu yasağa rağmen gençler "atlama tahtası" olarak kullanılıyor.

Sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyen gençler, yüksekliği 20 metreyi bulan Kartal Kayaları'nı denize atlamak için tercih yapıyor.

Üç tarafı sularla çevrili falez oluşumları, sıcaklardan bunalan adrenalin tutkunları için tehlikeli bir sıçrama tahtası işlevi görüyor.

Kocaeli Valiliği tarafından getirilen yasağa aldırış yapmayan adrenalin tutkunları, kayaların üzerinden denize atlayarak hem eğleniyor hem de serinliyor.

Sıcak yaz gününde gençlerin buluşma noktası yerine gelen Kartal Kayaları'ndan Karadeniz'in serin sularına atlamak, en sevilen yaz aktiviteleri arasında yerini alıyor.

Yüksekliği 20 metreyi bulan kayaların üzerine tırmanarak çıkan gençler, kendilerini Karadeniz'in serin sularına bırakıyor. Bu anları şaşkın bakışlarla izleyen vatandaşların adeta yürekleri ağzına geliyor.

Bazı vatandaşlar tarafından tehlikeli bir faaliyet olarak kabul edilen kaya atlayışı, zaman zaman acil müdahale gerektiren olumsuz neticeler de doğurabiliyor. 

Kayaların ürkütücü boyutlardaki yüksekliği, daha evvelden atlama tecrübesi olmayanlar ile doğru pozisyon ve tekniği bilmeyenler için hayati riskler barındırıyor.

Kayalardan atlayan 19 yaşındaki Abdullah Cici, yapmış olduğu açıklamada, kayalardan atlamayı ağabeylerinden öğrendiğini söyledi.

Yasak ve tehlikeli olmasına rağmen kayalardan atlamaktan zevkli olduğunu söyleyen Cici, kayalara ilk defa geleceklerin çift olarak atlamaların daha iyi olacağını söyledi.

Cici, geçmiş senelerde kayalardan atlayan birçok şahıs yaşamını yitirdi veya yaralandığını söyledi.

AA

banner119
Anahtar Kelimeler:
KocaeliKartal Kayaları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108