Aynı Bina 10 Gün İçinde 11 Defa Yandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan 3 katlı binada 10 gün içinde 11 defa yandı yangınla ilgili soruşturma başladı. Çıkan yangın sebebiyle evlerini terk etmekte zorunda kalan apartman sakinleri yaşamlarını sokakta devam ettiriyor.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 10:25
Aynı Bina 10 Gün İçinde 11 Defa Yandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 katlı binada 10 gün içinde 11 defa yangın çıktı. Camivasat Mahallesi Gazi Caddesi 29'uncu Sokak'ta olan 3 katlı apartmanda 10 gün evvel elektrik ve su saatinde olduğu bölümde çıkan yangın, itfaiye ekiplerin tarafından yapılan tüm müdahale neticesinde söndürülürken, binada maddi hasar yaşandı.

Boşaltılan binada elektriklerin kesilmiş olmasına rağmen 10 defa yangın çıktı. 

İtfaiye kayıtlarına göre son 2 yangın kayıtlara kundaklama olarak geçerken, önceki 9 yangın da şüpheli olduğu söylenildi.

 Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, yapmış olduğu açıklamada, aynı binada 10 günde 11 defa yangın çıkması olayın ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerin tarafından araştırma yapıldığını söyledi.

Sırmalı, yangınların çıkış sebeplerin yapılan çalışmalar sonrası belirleneceğini söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen ise binada meydana gelen tüm yangınların incelendiğini söyledi.

Binada daha evvel 10 yangın akşam saatinde çıktığını söyleyen Ergelen, "Son yangın bu sabah saat 07.00 de meydana geldi. Ekiplerimiz tarafından halen soğutma çalışması yapılıyor. 

Apartmanda çıkan son 2 yangın kundaklama olduğuna dair tutanaklar tuttuk ve yetkililere bildirdik. 

Bu sabah ki yangın yatak odasındaki gardıropta olan giysilerden ve ahşap kapı çerçevelerinden başladığını biliyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor.

Yangınlarla ilgili soruşturma devam ederken, sabah saatinde yangında dumandan etkilenen 2 itfaiye erine sağlık ekipleri müdahale yaptı. 

Oksijen desteği alan itfaiye erlerin sağlık durumları iyi olduğu öğrenildi.
 Apartman sakinleri endişeli 

Bu sırada ilk yangından sonra evlerini terk eden apartman sakinleri yaşamlarını sokakta sürdürmeye devam ediyor.

Apartman sakinleri Nuray Çiçek, binalarındaki yangınların neden çıktığını bilmediklerini söyledi. 

Binada 8 şahısın yaşadığını söyleyen Çiçek, "İlk yangında su saatleri ve daha sonra ise elektrik saatleri yandı. Sonrasında apartmanın merdiven boşluğu ve bodrum katı yandı. Hemen peşinden ise dairelerde yangınlar çıkmaya başladı. 

Benim evimdeki eşyalar yandı. Günlerdir sokakta apartmanın önünde yaşıyoruz. Yetkililerden hiç olmazsa yatacak bir çadır istiyoruz.

Çiçek, yaşadıkları sıkıntıya bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizerek, ''Komşularımız yatak yorgan, mutfak eşyası verdiler. Sokakta bir mutfak ve yatacak yer oluşturduk. Bu yangınların sebebini bulsunlar, sorunu çözsünler. 

Ya kendimize kalacak başka bir yer bulalım, ya da sorun çözülsün evimize girelim. Sokakta rezil olduk. 

Apartman sakinlerinden Arzu Topal da yangınların 6'sının büyük olduğunu, tüm resmi kurumlara yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı şeklinde şikayette bulunduklarını söyledi.

Hala yangınların çıkış sebebini ise net olmadığını söyleyen Topal, konuşmasına şöyle devam etti:

Biz kimseden para ya da eşya istemiyoruz. Sadece bu yangınların kesilmesini istiyoruz. Bir haftadır her gün yangın çıkıyor ve bir haftadır artık binaya hiç giremiyoruz. Komşularımız yemek getiriyor. Sefil olduk. Küçük çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Ben artık evimde uyumak istiyorum. Ben çocuklarımı ilk büyük yangında balkondan attım. İtfaiyeciler kurtardı.

AA

banner119
Son Güncelleme: 09.08.2017 12:29
Anahtar Kelimeler:
YangınBalıkesirEdremit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108