Yıldırım'ın Turizmi Sular Vadisiyle Kalkınacak

Yıldırım Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan vizyon projelerinden yeşille mavinin buluşma noktası Sular Vadisi’nde inşaat çalışmaları yüzde 35’lik seviyeye ulaştı.

06 Ocak 2018 Cumartesi 20:41
Yıldırım'ın Turizmi Sular Vadisiyle Kalkınacak

Kentsel dönüşüm projeleriyle ideal bir şehir inşa etmek adına çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin marka değerini yükseltecek vizyon projelerinden Sular Vadisi’nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Fiziki ve sosyal dönüşümü bir arada bulunduran ve su temasıyla eşsiz konumda bulunan Sular Vadisi, Yıldırım’ın ve Bursa’nın vizyonuna artı değer katacak. Temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından atılan proje, mimarisi ile bünyesindeki tesisleriyle Yıldırımlıların yeni buluşma noktası olacak. Projede, merkezde yer alan gölün yanı sıra teras kademeli oturma alanları, Babil bahçesi- seyir terasları, gölgeli oturma bölümü, revan köşkleri ve yol boyu dinlenme köşeleri, havuzlar, şelaleler, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, cami, Osmanlı çeşmesi, belediye hizmet binası, aletli jimnastik köşesi, maket evcil hayvan bahçesi, kapalı ve açık otopark bulunacak. Belediye hizmetlerinin verileceği birim dışında içerisinde herhangi bir yapılaşmanın olmayacağı park, insanları yeşil ve maviyle buluşturacak.

ŞEHRİ GELECEĞE TAŞIYAN VİZYON PROJE

Sular Vadisi’nin Yıldırım’ın değişen ve gelişen çehresini yansıttığını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Projemiz sular şehri Bursa’ya yakışacak. 34 bin metrekarelik alanda kazandırılacak Sular Vadisi, bölgeyi beton yığını görüntüsünden kurtararak yeşille mavinin buluştuğu tematik bir yer haline dönüştürecek. Proje tamamlandığında bölgenin değeri artacağı gibi yaşam standartları da büyük ölçüde yükselecek. Yıldırım’a nefes aldıracak proje sadece şehrimize değil Bursa’ya da değer katacak bir eser olacak” dedi. Sosyal alanların yetersizliğin şehirler için önemli bir sorun teşkil ettiğini vurgulayan Başkan Edebali, “Şehirlerin büyümesiyle birlikte plansız yapılaşma ortaya çıkarken sosyal alanlar da yetersiz kalıyor. Biz şehrimizin imar planlarının yarısına yakınında revizyon yaparken sosyal donatılara en az konutlar kadar önem verdik.  Sular Vadisi, faaliyete girdiği zaman insanlarımızın dinlenmek için başka alternatifler aramayacak, uzağa gitmeyecek. Sular Vadisi sadece bu bölgedeki insanların değil turizm potansiyeli büyük olan Yıldırım’da yerli, yabancı tüm misafirlerin yaşamın stresinden uzaklaşarak doğayla kucaklaşacağı alanlardan bir tanesi olacak” diye konuştu.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108