Yıldırım'ın Ekonomisi Canlanıyor

İlçeyi her konuda ‘İdeal şehir’ yapma hedefindeki Yıldırım Belediyesi hizmetlerinin karşılığını yatırım olarak alıyor.

23 Eylül 2017 Cumartesi 13:51
Yıldırım'ın Ekonomisi Canlanıyor

Yıldırım’ın ekonomisini güçlendirmek adına esnafa nefes aldıracak projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, 2017 yılının ilk 9 ayında 698 işyerine açma ve çalışma ruhsatı verdi. Ruhsatların 50’sinin başvurusu ise Yıldırım Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden yapıldı. İşyeri açmak ve çalışma ruhsatı almak için Yıldırım Belediyesi’ne başvuran vatandaşlar 105 adet ile en çok perakende bakkal ve market ruhsatı için talepte bulunurken ikinci sırada 57 ruhsat ile çay ocağı ve kahvehane, üçüncü sırayı ise Otosansit’te bulunan oto kaporta ve tamir atölyeleri takip etti. Ayrıca Yıldırım Belediyesi yine 2017 yılı içerisinde 8 işyerine Teşekkür, 4 işyerine de ‘Örnek İşyeri’ belgesi verdi. Öte yandan İşyeri Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekiplerince incelenen ruhsatsız işyerlerinden 450’sininuygun bulunarak ruhsatlandırma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

GÜÇLÜ ESNAF, GÜÇLÜ YILDIRIM

Her yeni açılan iş yerinin Yıldırımlılar için yeni bir ekmek kapısı ve istihdam anlamına geldiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her mahalleye eşit hizmet götürdüklerini ve bununla birlikte iş yerlerinin çoğalarak esnafın kazancının arttığını kaydetti. Yıldırım Belediyesi olarak esnafın her zaman yanında olduklarının altını çizen Başkan Edebali, "Yıldırım’ın çehresini ve kaderini değiştiriyor, hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini yükseltiyoruz. Yatırımcı da, işveren de tercihini Yıldırım’dan yana kullanıyor. Esnafımız güçlüyse bizde güçlüyüz demektir" diye konuştu. E-Belediye uygulamasını hayata geçirmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin defalarca belediyeye gitmek zorunda kaldığını da hatırlatan Başkan Edebali, ‘yildirim.bel.tr’ adresindeki ‘E-Belediye’ uygulaması ile vatandaşların belediye binasına gelmeden de başvurularını yapabileceklerini ifade etti.

MARKA KENT YILDIRIM

Hayata geçirdikleri proje ve hizmetler ile Yıldırım’ın marka değerini yükseltmek için çalıştıklarını dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Her geçen gün daha güzel, güvenli ve huzurlu bir Yıldırım yaratıyoruz. İlçemize girişimcilerin gösterdiği ilgiden de büyük memnuniyet duymaktayız. Her zaman yatırımcılarımız ve esnafımızla kol kola hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet edecek, işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.

EKONOMİYE DEĞER KATIYORUZ

Çağdaş yerel yönetim anlayışında hizmet yelpazesinin de çok genişlediğini sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Yerel yöneticiler olarak şehrimizin altyapısı kadar kültür sanat ve ekonomik olarak kalkınmasında da sorumluluk duyuyoruz. Bu bağlamda özellikle ilçemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak adına önemli projeler hayata geçirdik. İş yeri açılmasını kolaylaştıracak düzenlemeleri hayata geçirdik. Göreve geldiğimiz günde ilçemizde faaliyet gösteren iş yeri sayısı ile hizmet bayrağını devrettiğimiz gün ilçemizde faaliyet yürüten iş sayısı bizim başarımızı ortaya koyacak en önemli parametrelerden birisi olarak değerlendiriyor ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108