Yıldırım'dan Yeni Hükümet Sistemine Evet

Yıldırım Belediyesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’yu konuk etti.

26 Şubat 2017 Pazar 14:21
Yıldırım'dan Yeni Hükümet Sistemine Evet
Programda Cumhurbaşkanlığı ve yeni hükümet sistemi Yıldırımlılara anlatıldı.

Yıldırım Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı ve yeni hükümet sistemini Yıldırımlılara anlatması için AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu’yu ağırladı. İlk olarak Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin makamına konuk olan Prof. Dr. Burhan Kuzu, Yıldırım hakkında bilgi aldı. Daha sonra Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Başkan İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, AK Parti geçmiş dönem Milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Zafer Hıdıroğlu, Niyazi Pakyürek, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Alpaslan Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, muhtarlar ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Program öncesi konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemiz ve milletimiz için yeni bir başlangıcın arifesindeyiz.

2023 hedeflerimizi 2071 tasavvurunu gerçekleştirmemizi sağlayacak bu yeni sistem bizim için en iyi sistem. Bu akşam burada Cumhurbaşkanlığı ve yeni hükümet sistemini bizlere aktaracak değerli hocamız Prof. Dr. Burhan Kuzu ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.



KARARI MİLLET VERECEK

Türkiye’nin uzun yıllardır çektiği sıkıntıların toplumsal gelişme önünde engel olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “12 Eylül 1980 darbesi öncesinde milletimizi kutuplaştırarak ülkemizi kaosa sürüklediler. O karanlık günlerin hesabını millet sandıkta rahmetli Turgut Özal’ı başa getirerek sordu. Rahmetli Özal ülkenin kalkınması, dış dünyaya açılması için bu sistemi savundu. O dönemin altyapısını hazırlamak için çok değerli hocamız Burhan Kuzu’yu görevlendirdi ama Özal’ın ömrü yetmedi” diye konuştu. 1980 darbesi öncesi yaşanan aynı karanlık oyunların 15 Temmuz gecesi de devreye sokulduğunu hatırlatan Başkan Edebali, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletin azmiyle işgal hareketine geçit verilmediğini aktardı.

‘ÜLKEMİZ İÇİN EN İYİ SİSTEM’

Cumhurbaşkanlığı ve yeni hükümet sisteminin Türkiye’nin gelişimi için en iyi sistem olduğunu da vurgulayan Başkan Edebali, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın gayretleri ile bu konu meclisimize geldi. Milletvekillerimizin yüksek performansı ve Sayın Devlet Bahçeli’nin de desteğiyle meclisimiz halkımızın önüne koydu. Bu işin arka planında hukuksal kurgusunu yapan Prof. Dr. Burhan Kuzu hocamız var kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Referandum hakkında da görüşlerini belirten Başkan Edebali, “Çocuklarımızın geleceği, milletimizin kardeşliği ve devletimizin bekası için büyük Türkiye için kararımız evet” diyerek sözlerini tamamladı.



‘DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ REFAHA ÇIKACAK’

Programın konuğu AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ise Cumhurbaşkanlığı ve yeni hükümet sistemini ayrıntılarıyla Yıldırımlılara anlattı. Yeni sistemin Türkiye’yi istikrarlı iktidarların yönetmesini sağlayacağını ifade eden Burhan Kuzu, “Yeni hükümet sistemi ülkeyi koalisyon ve iki başlılıktan kurtaracak. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkemiz refaha çıkarak her alanda kalkınma hızla yükselecektir” dedi. Parlamenter modelin artık miadını doldurduğunu belirten Prof. Dr. Burhan Kuzu, “Parlamenter sistemin uygulandığı Avrupa ülkelerinde ciddi yönetimsel sıkıntılar yaşanıyor. Biz de bu sorunları daha fazla yaşamadan Cumhurbaşkanlığı sistemine geçerek iki başlılığa son vermeliyiz” diye konuştu.



‘TEK ADAM OLGUSU YANLIŞ’

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ‘tek adam’ olarak algılanmasının yanlış olacağını aktaran AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Tek adam bugün olur bu modelde olur, dediğim gibi yasama organı yok, parlamento adı var kendi yok, yürütmenin emrinde çalışan bir organdır. Dolayısıyla tek adam modeli başkanlık modeli asla olmaz bir tek yetkisi var yürütme. Sorumluluğu yok. Bu sistemle birlikte Cumhurbaşkanının da sorumluluğu olacak” şeklinde konuştu. Rejim meselesine de değinen Kuzu, “Bir rejim meselesi asla yok. Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, bayrağımızın şekli ve rengi anayasanın tarif ettiği gibi yerinde. Atatürk ve Ankara’nın başkent olması yerinde duruyor, dolayısıyla ortada rejim ile alakalı zerre kadar bir sorun yok” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108