Yıldırım'da Sosyal Hizmetler Çağ Atlıyor

Yıldırım Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal hizmet merkezinin işletilmesine ilişkin işbirliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

22 Haziran 2017 Perşembe 18:12
Yıldırım'da Sosyal Hizmetler Çağ Atlıyor

Sosyal belediyecilik alanında yaptığı örnek çalışmalarla ilçede 7’den 70’e tüm kesimlere ulaşan Yıldırım Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı ve iyi hizmet vereceği merkezin kapılarını açmaya gün sayıyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş arasında imzalanan protokol kapsamında Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi ilçede vatandaşlara hizmet verecek. Yıldırım’da yaşayan çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık çalışmaları Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi’nde yapılacak.


 
AİLELERİ DESTEKLEYİCİ PROJELER

Türkiye olarak son 15 yılda hayatın her alanında olduğu gibi aile ve sosyal politikalar konusunda da değişim ve dönüşümün yaşandığını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hükümetimiz adil devlet anlayışı içerisinde çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlı bireyler, şehit ve gazi yakınları yalnız bırakılmıyor destekleyici projeler sayesinde hayatta yer almaları sağlanıyor. Bu anlamda şehirlerimizde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na müdürlükler sayesinde hizmetler sağlanırken biz de yerel yönetimler olarak aile ve dezavantajlı bireylerin korunmasına yönelik çalışmalara destek veriyoruz” dedi.


 
‘YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYORUZ’

Proje kapsamında Yıldırım Belediyesi olarak verecekleri destek hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Selçukbey Mahallesi’nde tahsis ettiğimiz yerde hizmete girecek Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi’ne ev sahipliği yapacağız. Ayrıca personel ve araç desteği ile ilçe sınırları içerisinde sosyal hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracağız” diye konuştu. İlçe sınırları içerisinde yardıma muhtaç tek bir kişiyi bile yalnız bırakmayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Edebali, aile ve dezavantajlı grupları koruyarak ‘mutlu Yıldırım’ hedefini gerçekleştireceklerini ifade etti.


 
BAŞKAN EDEBALİ’YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş ise imzalanan protokol sürecinde gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

Yıldırım’da açılacak merkezin Bursa’da 5’inci merkez olacağını söyleyen Erkut Öneş, “Bu hizmetimiz Bakanlığımızın yaptığı tüm hizmetleri yerelde de vatandaşlarımıza sunan bir hizmet. Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi çalışmaları kapsamında ekiplerimizi ilçeyi kapı kapı dolaşarak sosyal hizmetlerden yararlanacak kişileri belirleyerek ulaştıracak. Yıldırım Belediyesi ile el ele vererek tek bir çocuğun bile gece aç uyumaması için çalışmalarımızı titizlikle sürdürerek doğru bir şekilde uygulayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108