Yıldırım'da Mahalle Sohbetlerine Yoğun İlgi

Konserlerden söyleşilere, tiyatrolardan konferanslara birbirinden önemli kültür sanat etkinlikleri ile ilçede sosyal yaşamı renklendiren Yıldırım Belediyesi, ‘Mahalle Sohbetleri’ programında ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu konuk etti.

24 Şubat 2017 Cuma 15:50
Yıldırım'da Mahalle Sohbetlerine Yoğun İlgi
Yıldırım’ın her ay iki farklı mahallesinde düzenlenen ‘Nihat Hatipoğlu ile Mahalle Sohbetleri’ninŞubat ayındakiikinci programı Millet Mahallesi’ndegerçekleşti.Kirmasti Düğün Salonu’ndayüzlerce Yıldırımlının yoğun katılımıyla gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, günümüz dünyasında İslamiyet’e çeşitli saldırılarda bulunulduğunu ve buna karşı çıkmak adına İslam aleminin bütünlüğünü bozmadan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirerek saldırıda bulunanlara en iyi cevabı vereceğini belirtti.

Hz. Muhammed ve İslam dininin belirli kesimler tarafından bilinçli olarak karalama kampanyasına maruz kaldığını belirten Hatipoğlu, “Dinimizi layıkıyla yaşamak için, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz(S.A.V)’in hayatı bizlere yeter. Bilinçli olarak dinimizi kötü gösteren şer odaklarına karşı el birliğiyle durmamız, birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamamız gerekir” diye konuştu.



‘ÇOCUKLARIMIZA DİNİMİZİ ÖĞRETMELİYİZ’

Geleceğin emanet edileceği çocukların İslam’ı iyi ve doğru bir şekilde öğrenmesi gerektiğini vurgulayan İlahiyatçı Yazar Nihat Hatipoğlu, “Çocuklar, gençler yeni bir uyanış içindeler. Gelecek hakkında ümidimiz artıyor. Elhamdülillah bu milletin çocukları da dinlerini biliyor, Müslümanlığı biliyor.



Burada annelerin rolü çok büyük. Çocuklarınızı sahiplenin” dedi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve İslam alimlerinin hayatından kesitler de aktaran Hatipoğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan ve Yıldırımlılarla bir kez daha buluşma imkanı tanıyan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye de teşekkür etti.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108