Yıldırım belediyesi afetlere karşı önlem alıyor

Yıldırım Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtaracak kentsel ve sosyal dönüşüm projelerini hızla hayata geçirirken, Yıldırım’ın ‘Afet Yönetim Planı’nı hazırlayarak olası afet durumlarına karşı hazırlıklı konuma geldi.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 21:02
Yıldırım belediyesi afetlere karşı önlem alıyor

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 18. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, aradan geçen zamana rağmen yaşananların dün gibi hafızalardaki yerini koruduğunu söyledi. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmamasının tüm Türkiye’nin ortak dileği olduğunu da belirten Başkan Edebali, “Bu acıları bir daha yaşamamak adına ilçemizde kentsel dönüşümü bölgesel değil bütüncül olarak hayata geçiriyor, kentsel dönüşümü bir zorunluluk olarak değerlendiriyoruz. Kentsel dönüşüm hamlemizin temel önceliklerinden birisi, ilçemizi beton tabutlardan kurutarak, güvenli konutlar inşa etmek. Türkiye’ye örnek olacak Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projemizde zemini sağlamlaştırmak adına bina inşa etmeden önce jet grout yöntemiyle 14 metre derine inerek zemine su ve çimento karışımı enjekte ediyoruz. Bu kapsamda, 45 bin 188 metre jet grout kolonu imal ettik. Zeminin direnç gücü arttırdığımız gibi olası bir orta veya yüksek şiddetli deprem anında zeminde meydana gelecek sıvılaşmayı minimize etmiş olacağız” diye konuştu.

TAM DONANIMLI AFET PLANI

Afet yönetim planını hazırlayarak yaşanması muhtemel felaketlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek için de çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi, bu planların uygulanarak afet stratejilerinin yürütüleceği Afet Acil Yönetim Kriz Merkezi’ni inşa ederek ilçedeki önemli bir açığı da kapatıyor. Yıldırım Belediyesi olarak, olası bir afet durumunda ilçede koordinasyonun sağlanması için ‘Afet Yönetim Planı’nın hayata geçirildiğini açıklayan Başkan Edebali, “Yaşanacak afet sonrası hemşehrilerimizin ilk olarak güvenli bir bölgeye intikalini sağlamak adına toplanma yerlerini belirledik. Planımız 6 ay ya da yılda bir kez değerlendirilerek güncellenecek. Vatandaşlarımız afet sonrası ilk etapta yapması gerekenleri bilecek. Yaşanmasını arzu etmesek de olası can kayıpları sonrasında toplu mezar yerleri dahi planımızda yer alıyor. Ayrıca mahalle konaklarımızda deprem odaları oluşturduk. Yeni 17 Ağustos’lar yaşanmamasını temennisi ile hepimizi yasa boğan o gecede hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Anahtar Kelimeler:
YıldırımDepremAfet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108