Mekke'nin Fethi Yıldırım'da Kutlandı

Yıldırım Belediyesi tarafından Mekke’nin fethinin 1387. yılında gerçekleştirilen ‘Mekke’nin Fethi’ programına Yıldırımlılar yoğun ilgi gösterdi.

01 Ocak 2018 Pazartesi 15:28
Mekke'nin Fethi Yıldırım'da Kutlandı

Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Mekke'nin Fethi' programının açılış konuşmasını yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mekke'nin fethinin 1387. yılını kutlamak için anlamlı bir etkinlikte buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyerek, ”İslamiyet’in yayılmasında fetih bir dönüm noktasını oluşturuyor. Kan dökülmeden, zulüm yapılmadan gerçekleştirilen Mekke'nin fethi, merhamet ve adaletin zirve noktası, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın simgesidir" dedi.

DÜNYA TARİHİ MEKKE’DE DEĞİŞTİ

Mekke'nin fethinde yaşananların tüm yönleriyle günümüz dünyasına örnek olması gerektiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Bu fetih; Allah’a iman ve ibadet ettikleri için, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Peygamber Efendimiz ve ashabına Allah’ın en büyük lütfudur. Mekke’nin fethi ile yeryüzünün tarihi değişmiş, insanlık aydınlığa kavuşmuştur. İslam tarihinin akışını değiştiren Mekke’nin fethi, tüm dünyaya aynı zamanda insan hakları dersi de vermiştir" şeklinde konuştu. Başta Kudüs’te son dönemlerde yaşanan olayların ve yeryüzündeki bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke’nin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir. Bu duygu ve düşünceleri iyi idrak edebilirsek Kudüs’ü de bu ümmetin evlatları kurtaracaktır diye temenni ediyorum. Fethin yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum" şeklinde görüşlerini ifade etti.

MANEVİYAT DOLU GECE

Başkan İsmail Hakkı Edebali'nin konuşmasının ardından başlayan 'Mekke'nin Fethi' programında Dünya Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Birincileri Abdurrahman Bozan ve Mehmet Bilir hocalar Kur'an-ı Kerim okudu. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise kendine has üslubuyla Mekke'nin fethini, verdiği çarpıcı örneklerle aktardı. Kudüs’te yaşananlara kayıtsız kalınmamasının, Türkiye’yi İslam ülkeleri arasında önemli bir konuma bir kez daha yükselttiğini belirten Şimşirgil, ırk ve dil gözetmeksizin tüm ümmetin birlik içerisinde olması gerektiğini ifade etti. Programın son bölümünde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı okuduğu şiirlerle izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Mekke'nin fethi ile ilgili maneviyat dolu şiirler seslendiren Erzincanlı, şiiriyle salonu dolduran Yıldırımlılara duygu dolu anlar yaşattı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108