Kanserle Mücadelede Yıldırım Farkı

Kanserle mücadelesini KETEM aracılığıyla ücretsiz kanser taramaları ile gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, ilçe sakinlerine umut olmaya devam ediyor.

26 Eylül 2017 Salı 21:18
Kanserle Mücadelede Yıldırım Farkı

Ücretsiz gerçekleştirilen taramalar ile kanserle mücadelesini sürdüren Yıldırım Belediyesi, KETEM aracılığıyla ilçe sakinlerinin yaşamını kurtarıyor. Merkezin hizmete açıldığı 2015’den beri Yıldırım’da ücretsiz kanser taramaları gerçekleştiriliyor. Çağın en büyük hastalıkların başında gelen kanserle mücadelenin en tekin yolunun erken teşhis ve tedavi olduğu bilinciyle yapılan çalışmalarda mamografi, rahim ağzı, kolerektal olmak üzere ayda ortalama bin 200 kişiye toplamda 38 bin 465 kişiye kanser taraması gerçekleştirildi. Ayrıca Yıldırım Belediyesi başta kadınlar olmak üzere tüm ilçe sakinlerini kansere karşı farkındalık uyandırmayı amaçlayan çalışmaları da aksatmadan sürdürmeye devam ediyor.

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN ÜCRETSİZ ULAŞIM

Yıldırımlıları KETEM’de ücretsiz kanser taramasına davet eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, muhtarlıklar ve STK’lar üzerinden gelen talepler doğrultusunda risk grubunu oluşturan 30-65 yaş arasındaki dileyen kadınlarımızı evlerinden alarak işlemlerinin yapılmasının ardından araçlarımızla ücretsiz olarak tekrar evlerine bırakıyoruz” diye konuştu. Kansere karşı yürütülen topyekûn mücadelenin kararlıkla süreceğini de vurgulayan Başkan Edebali, “Kanserle mücadelede en önemli unsurlarından birisi de belirli aralıklarla yapılan periyodik kontrollerdir. Erken teşhisin hayat kurtaracağı bilinciyle yerel yöneticiler ve kamu kurumları olarak kanserde erken tanı ve sonrasında tedavi sürecini başlanarak bir kadını, bir anneyi bu amansız hastalıktan kurtarmayı amaçlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108