Çevreye Duyarlı Nesiller Yıldırım'da Yetişiyor

Yıldırım Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla okullarda öğrencilere çevre bilinci aşılıyor.

05 Aralık 2017 Salı 16:05
Çevreye Duyarlı Nesiller Yıldırım'da Yetişiyor

Çevreyi koruma ve kaynakların geri dönüşüm konusunda ilçede titiz çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, öğrencilere geri dönüşüm, atık yönetimi ve kaynakların korunması konularında eğitimlerini devam ettirdi. Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2017’de 50 okulda toplam 6 bin 960 öğrenciye hava, su, toprağı birlikte korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için uygulaması kolay teorik bilgiler verdi. Okullarda düzenlenen eğitimlerle çevre konusunda duyarlı bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak adına eğitimler verdik. Yaşanabilir bir dünya için bu çevre korumanın bilincinde olmak zorundayız. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Yıldırım bırakmak için herkesi üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz” dedi.

KAYNAKLARI BİLİNÇLİ TÜKETİM UYARISI

Yıldırım’ın geleceği açısından geri dönüşümün ve atıkların kontrol altına alınmasının büyük önem taşıdığının vurgusunu yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kaynaklarımızın israfını önleyerek çevreyi korumayı bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz. Bu kapsamda da öğrencilere verdiğimiz çevre ve atık eğitimlerinin çevreye duyarlı nesiller yetişmesi adına hassas bir çalışma olduğunun bilincindeyiz. Eğitimlerimizde çevreyi ve kaynaklarımızı korumanın önemli, geri dönüşümün faydaları anlatılmakta. Enerji tasarrufunun öneminin verildiği eğitimlerde çocuklarımıza kaynakların bilinçli tüketimi aktarılıyor” diye konuştu. Başkan Edebali, verilen eğitimlerin gündelik çalışmalardan çok farklı olarak geleceğin sahibi çocukların duyarlı olması adına önemli olduğunu da ekleyerek, “Çevresine saygılı bireylerin yetişmesine katkıda bulunarak daha yeşil ve temiz bir Yıldırım’ı geleceğe aktaracağız” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM BLD

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108