Sahil Güvenlik askerine "Anneler Günü" sürprizi

Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına bağlı TCSG-66 Bot Komutanlığında görevli Sahil Güvenlik Motorcu Er Tolga Görmüş, kendisi için Anneler Günü dolayısıyla hazırlanan sürprizle annesiyle bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 10:39
Sahil Güvenlik askerine "Anneler Günü" sürprizi

Çanakkale İskelesi'ne sabah saatlerinde yanaşan Sahil Güvenlik gemisi, burada günlük faaliyetlerine devam etti. Gemide vatani görevini yapan Sahil Güvenlik Motorcu Er Tolga Görmüş, mesaisi gereğince "torna-çark" olarak bilinen yangın söndürme tulumbasının günlük kontrolünü gerçekleştirdiği sırada Manisa'nın Soma ilçesinden gelen annesi Seviye Görmüş, arkasından yanaşıp kendisine seslendi.

İşi gereği dikkatini dağıtmayan Görmüş, annesinin sesini duyduğunda sürprizin mutluluğunu yaşadı. Gemi personelince elinden tulumba ekipmanı alınan er Görmüş, annesine sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Uzun süre annesine sarılıp ağlayan Tolga Görmüş, babası Ayhan, kardeşi Turgay ve Batuhan Esen ile hasret giderdikten sonra ailece Çanakkale'ye gelen nişanlısı Damla Özcan ile görüştü.

Daha sonra Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Tamer Alpul, Seviye Görmüş'e Anneler Günü dolayısıyla çiçek takdim etti.

"Tarifsiz duygular yaşıyorum"

Anne Seviye Görmüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarifsiz duygular yaşadığını söyledi.

Görmüş, "Çok mutlu oldum, yoğun duygular içindeyim. Bana bunu layık gördükleri için tüm komutanlarımıza ve görevli personelimize teşekkür ediyorum. Söylenecek çok şey var ama duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum. Bu Anneler Günü'nde burada olduğum için çok mutluyum." diye konuştu.

Tolga'nın babası Ayhan Görmüş de oğlunun Çanakkale'de askerlik yapmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Görmüş, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı personeline ve emeği geçenlere teşekkür etti.

"Bu benim için çok büyük bir hediye ve sürpriz oldu"

Er Tolga Görmüş de ailesinden ilk kez vatani görevi için ayrıldığını söyledi.

Çanakkale'de askerlik yaptığı için çok gururlu olduğunu dile getiren Görmüş, "İlk kez vatani görevim için ailemden ayrıldım. Yaklaşık 2 ay önce izine gitmiştim. 2 aydır sadece telefonla görüşebiliyorduk kendileriyle. Bu benim için çok büyük bir hediye ve sürpriz oldu.

Bütün komutanlarıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bütün şehit ve gazi annelerimizin Anneler Günü bu vesileyle kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Daha sonra gemi personeliyle hatıra fotoğrafı çektiren aileye Tolga Görmüş'ün vatani görevini yaptığı sahil güvenlik gemisi gezdirildi.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108