Çürümeye terk edilen traktörü toprakla buluşturdu

Almanya'da oto tamirciliğinden emekli olduktan sonra Yalova'ya yerleşen eski araç meraklısı 60 yaşındaki Erdoğan Yılmaz, satın aldığı çürümeye terk edilen 67 yıllık hurda traktörü, 6 ay süren çalışmanın ardından toprakla buluşturdu.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 22:23
Çürümeye terk edilen traktörü toprakla buluşturdu

Almanya'da oto tamirciliği yaptıktan sonra emekli olan ve Yalova'nın Çınarcık ilçesine yerleşen Yılmaz, AA muhabirine, çocukluğundan beri eski ve antika eşyalara meraklı olduğunu söyledi.

Yaklaşık 15 yıl önce 2 bin avroya 1956 model bir otomobil aldığını anlatan Yılmaz, "Onu 6-7 ayda topladım ve çalışır duruma getirdim. Trafikte de kullanıyordum. Sonra kaza yaptım ve parçalarını da bulamadım. Hurda fiyatına verdim." dedi.

Otomobilini sattığında sanki bir parçasının eksik olduğunu ve eski araç arayışı içine girdiğini dile getiren Yılmaz, "Bir arkadaşım bana traktör önerdi. 67 yaşında, 1950 model bir traktör. Çürümeye terk edilmiş ve 6 yıldır kullanılmıyordu. 'Sen antika işlerle uğraşmayı seviyorsun, bu şekilde bir traktör var' dedi. Ben de gittim gördüm, çalışmaz durumda. Sağına soluna baktım. 'Bu adam olur' deyip satın aldım. 6 ayda bahçemde kurduğum atölyemde eksiklerini giderip topladım ve çalışır hale getirdim." diye konuştu.

"Bir senede parasını çıkardı"

Yılmaz, aldığı traktörle tarlasını sürdüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

"Bunların orijinali gazlı. Sonradan buna iki silindir dizel motor koymuşlar. Ben o şekilde aldım. Bunu atölyeye getirdikten sonra yağı koyuyordum yere akıyordu, conta aksamları tamamen eskimişti. Bütün aksları tamamen çıkardım.

Orijinal parçalarını bulmam mümkün değildi. Ben de kendi imkanlarımla contalarını kestim, bütün hidrolik sistemi mükemmel çalışıyor ve işimi de görüyor. Tarla sürme parasından kurtardı beni. Evimin de içinde olduğu tarlamı sürüyorum.

Traktörü bin 500 liraya aldım, 2 bin 500 liraya mal ettim. Tarlayı sürdürmek için her yıl bin 500 lira ödüyordum. Bir senede parasını çıkardı."

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108