"24 ayar" pizza yapıyor

Bursa'da restoranları bulunan bir pizza ustası, içinde 24 ayar yenilebilir altın bulunan pizza üretiyor.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 11:26
"24 ayar" pizza yapıyor

Kent merkezi ve merkez ilçelerde 10 pizza restoranı bulunan, 20 yıllık İtalyan mutfağı ustası İrfan Yalçın, 1 miligram 24 ayar yaprak altın kattığı "altınlı pizza"yı, mozarella peyniri, domates sos, dana jambon ve fesleğen eşliğinde servis ediyor.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleği gereği sürekli dünya trendlerini araştırdığını belirterek, dünyada çok fazla altınlı ürünlerin satıldığını fark ettiğini söyledi.

Altının yenildiğini ilk kez o zaman öğrendiğini ifade eden Yalçın, "Bunu 'jet sosyete' diye adlandırılan kesimin yediğini öğrendim. Sonra altına nasıl ulaşabileceğimizi araştırdım ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yenilebilir altın üreten bir firma buldum." dedi.

Yalçın, bağlantıları kurduktan sonra yenilebilir altının aslında çok pahalı olmadığını, öyle "jet sosyete"lik bir şey de olmadığını gördüğünü belirterek, "Sonra 'Elin Fransızı, İngilizi, Amerikalısı yiyorsa bizim Türk vatandaşımız neden yemesin?' diyerek menümüze koyma kararı aldık." diye konuştu.

İnsanların "altınlı pizza" deyince şaka yaptığını zannettiklerini, şaşırdıklarını, hatta kamera şakası sandıklarını anlatan Yalçın, müşterilerinin önce "Altınlı pizza mı olur?" diye sorular yönelttiklerini ancak çoğunun tatmak için sipariş verdiğini belirtti.

"Altınlı pizzanın fiyatı ise 100 lira"

Yalçın, altının baskın bir tadının olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunun aslında çıkış kaynağı kendini ödüllendirmek. Herkes kendini ödüllendirmeli. Fiyat olarak da makul. Normal pizza fiyatları 15-25 lira arasında değişiyor. Altınlı pizzanın fiyatı ise 100 lira. Zaten bizim pizzalarımız orta boy. Çok rahat 2 kişinin doyabileceği büyüklükte. 50 lira verip o gün altınlı pizza yenebilir. Her çalışan maaşını aldığı gün kendini altınlı pizzayla ödüllendirebilir. Çok uçuk bir rakam değil. Bugün dünyadaki örnekleri 500 dolar, bin dolar, 2 bin dolar."

Herkesi altınlı pizzayı tatmaya davet eden Yalçın, insanların kendilerini ödüllendirmek adına böyle bir pizzayı yiyebileceğini, böyle bir deneyimin yaşanabileceğini ifade etti.

Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:  

"Zaten ömrü hayatında bir kere altınlı pizza yersin. Onu da deneyimlemiş olursun ve güzel bir anı olur. Değer verdiğin insanlara eşine, sevgiline, kardeşine, arkadaşına ödül olarak altınlı pizza ısmarlayabilirsin. Bu da karşı tarafa verdiğin değeri gösterir. Bütün restorancı arkadaşlarıma da sesleniyorum; bu jet sosyetenin yediği ürünlerin aslında halka indirilebildiğini göstermemiz lazım."

Yalçın, içinde 24 ayar altın bulunan pizzayı mozarella peyniri, domates sos, dana jambon ve fesleğen eşliğinde müşterilerine sunuyor.

AA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108