200 Kişilik İşe 660 Kişi Başvurdu

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde toplum yararına çalışma programı kapsamında Fethiye’de 4 ayrı kamu kurumuna alınacak 200 kişilik 6 aylık geçici işe 660 kişi başvurdu.

17 Mart 2017 Cuma 12:44
200 Kişilik İşe 660 Kişi Başvurdu

Noter huzurunda yapılan çekilişle 6 aylık geçici işe 200 kişi yerleştirildi. Olaysız geçen noter huzurundaki kura çekimlerine bazı kadınların kucaklarında çocuklarıyla katılması dikkat çekti.

Fethiye’de toplum yararına çalışma programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü, kaymakamlık, belediye, müftülük ve fidanlık şefliğinde ağaç dikmek ve çevre temizliği yapmak üzere çalışmak isteyen 660 kişi için 5 ayrı kura çekimi yapıldı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü Ömer Eşen salonunda yapılan kura çekimine 660 kişinin yanı sıra yakınları da katıldı. Fethiye 6.noteri Nuriye Hepşen yönetiminde yapılan kura çekimini İşkur Fethiye Şube Müdürü Mustafa Karakan ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri de izlediler.

Kura çekiminde 70 kişinin alınacağı Orman İşletme Müdürlüğü ağaç dikmek ve çevre temizliği işine 228, kaymakamlık için 30 kişilik işe 203 kişi, Fethiye Belediyesi 30 kişilik temizlik işine 108 kişi, fidanlık şefliğinin 30 kişilik işine 28 kişi müracaat etti. Konu ile ilgili olarak İşkur Fethiye Şube Müdürü Mustafa Karakan kısa bir bilgi aktararak, “Yaşlılar, şehit ve gazi yakınları da sistemde yer almıştır” dedi. Daha sonra 6.noter Nuriye Hepşen tarafından tek tek kura çekildi. Kurada ismi çıkanlar 6 aylık iş için sevindiler.

Kura çekimi öncesi kısa süreli bir tartışma yaşanırken toplum yararına çalışma programındaki işe yerleştirilenlerin ücretlerini İşkur’un ödeyeceği, kurumlarında bu kişilere iş sağlayacağı öğrenildi.

İHA

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108