Geleceğin bilim insanları BTM`de buluşuyor

Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi üstün yetenekli çocukları yaz kampında bir araya getiriyor.

18 Ağustos 2017 Cuma 11:27
Geleceğin bilim insanları BTM`de buluşuyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek ve bilimi topluma sevdirmek adına projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi prestijli etkinliklerinden birine daha imza atmaya hazırlanıyor. Zekâ ve yeteneği geliştiren en yaygın bilimsel yöntem, strateji ve uygulamalar ile içeriği zenginleştirilen “Üstün Yetenekli Bireyler” yaz kampı, 21-25 Ağustos tarihleri arasında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zekâ testlerine göre üstün zihin düzeyine sahip 8-13 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştirilecek olan yaz kampı, 5 gün boyunca devam edecek. Kamp süresince üstün yetenekli çocuklar, alanında uzman eğitmenler rehberliğinde bilimsel atölyelerle problem çözme yeteneklerini sınayacak, etkili düşünme becerisi kazanacak. Kamp dâhilinde ayrıca güzel sanatlara ilişkin atölye çalışmaları da programa dâhil edildi.

Üstün yetenekli bireylerin takım çalışmasına yatkınlığının, etkili düşünme becerilerinin artırılmasının hedeflendiği etkinlikte geleceğin mucitleri, mühendislik, elektronik ve fizik alanlarına ilişkin atölye çalışmalarıyla da kendilerini geliştirme imkânı bulacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilecek üstün yetenekli bireyler yaz kampı kontenjanla sınırlandırıldı. Kampa çocuklarını göndermek isteyen aileler, çocuklarının geçerli zekâ testi sonuç raporlarını, BTM’nin internet sitesinde yer alan başvuru formuna yüklemeleri gerekiyor. “Üstün Yetenekliler Yaz Kampı”na ilişkin detaylı bilgi için http://www.bursabilimmerkezi.org adresi ziyaret edilebilir.

BBB

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108