Baldıran (Ağu Otu) Faydaları

Baldıran (Ağu Otu) Faydaları Şifaları Özellikleri, Baldıran (Ağu Otu) Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

26 Aralık 2016 Pazartesi 23:26
Baldıran (Ağu Otu) Faydaları
Baldıran (Ağu otu)

Kuru ve çorak yerlerde yetişir. Büyük baldıran ve küçük baldıran olarak iki çeşittir. Kökü,yaprakları kullanılır.Boyu iki metreye kadar uzar.Haziran aylarında beyaz çiçekler açar. Yaprakları büyük,gövdesi kalın,saplarının alt kısımları erguvani renktedir.

Uyarı

Kötü bir kokusu olan zehirli bir bitkidir. Özünde bulunan(conün) maddesinin 0,5 ila 1 gramı yetişkin bir insanı öldürebilir.Ayrıca nefes yollarını felce uğratır. İki çeşittir. Büyük baldıran ve küçük baldıran.Hekimlikte büyük olanı kullanılır.

Baldıran (Ağu otu ) Faydaları

Külleri saçlara sürülürse kuvvetlendirir. Çay gibi kaynatılıp içilmeye devam edilse göğüs ve akciğerde bulunana kan,safra,balgam ve sevdayı çıkarır. Göğüs ağrısına,öksürüğe, nefes darlığına,idrar söktürmeye faydalıdır. Sığırın bacak kemikleri içteki ilikleri ile macun haline getirilip ağrıyan başa sürüldüğünde ağrıyı dindirir. Kaynatılıp lapası şişlik üzerine konursa şişliği indirir. Baldıran otu tetenus hastalığı,siyatiğe,atardamar kireçlenmesi ve prostat hasatlığına karşı ilaç olarak tatbik edilir.Ayrıca ilaç nayinde de ilaç olarak kullanılır.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108