Bademin Faydaları

Bademin Faydaları Şifaları Özellikleri, Badem Nelere Hangi Hastalıklara İyi Gelir

17 Aralık 2016 Cumartesi 10:57
Bademin Faydaları
Badem Özellikleri

Çok yerde yetişir. Meyvesi kullanılır. Tatlı ve acı olmak üzere iki çeşittir. Acı badem çok zehirlidir,içinde zehirli bir glikozit vardır. Acı olanından altmış tanesini yetişkin bir insan yese ölür. Sabun,krem,esans imalinde kullanılır.Acı bademde yüzde elli tatlı bademde ise yüzde altmış beş kadar yağ bulunur. Tatlı bademde E vitamini de vardır.

Bademin Faydaları

Tatlı bademin içinden tatlı badem yağı çıkarılır. Çocuk kabızlıklarını gidermekte kullanılır.Badem ezmesi,lokum,çikolata ve şurup yapılır.Badem sübyesi sıcak su  ve şekerden ibarettir. Yumuşatıcı bir maddedir. Şurubu ve sübyesi göğsü yumuşatır. Boğaz ağrılarına,bronşite iyi gelir.Bir miktar kireç suyu (kireç suyu bulunmazsa) acı kuyu suyu ile karıştırıp, yanıklara karşı yanan yere sürülse ağrıyı keser. Yanığın kavlamasına içi su dolu kabarcıklar olmasına mani olur. Hayzı söktürür. Ciğerin ve dalağın yollarını açar. Taze badem ağırdır,üstünün kabuğu safrayı keser.Taze badem amel yapar.Badem ilaç olarak cinsi kudretsizliğe karşı kullanılır.Sabah aç karnına 1 yemek kaşığı badem yağı içilirse böbrek taşını ağrısız ve kolayca düşürür. Acı badem yağını yüze veya vücuda sürüp bir müddet sonra temizlemek cilde  iyi gelir. Hamile kadınlar muntazam kullanarak takbik ederlerse, vücutlarında meydana gelebilecek deri çatlamalarını önlemiş olurlar. Badem,kuru üzümle,şekerle yenilirse göğsü balgamdan kurtarır,öksürüğü keser4.Vücudun kuvvetini muhafaza eder. İdrar yanmasını önler.Kan yapar.Kulak ağrılarını dindirir. Ekzama ve kaşıntıların verdiği rahatsızlıkları azaltır. Yumurtayla karıştırarak,basur memelerine sürülerek olsa ağrıyı ve yanmayı önler.
 

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108