Ağulu Kök Cedvar Gülpahamarın Faydaları

Ağulu Kök Cedvar Gülpahamar Faydaları Şifaları Özellikleri, Ağulu Kök Cedvar Gülpahamar Nelere İyi Gelir

26 Mayıs 2017 Cuma 12:14
Ağulu Kök Cedvar Gülpahamarın Faydaları

Ağulu Kök Cedvar Gülpahamar Özellikleri

Hindistanda yetişir.

Kökü kullanılır.

Ağulu Kök Cedvar Gülpahamar Faydaları

Bin derde deva bir ottur. Hindistanda helahel denilen yerlerde ve hind dağlarında yetişir, çiçeğinin güzl bir kokusu vardır. Kökü çok makbuldür. Ezildiği zaman menekşe rengini alır. Bu ot bütün zehirlere panzehir olarak kullanılır.

Engerek yılanı, akrep gibi zehirli haşaratın sokmasında cedvarı hastaya üzüm şurubuyla içirseler derhal zehiri def eder.

Vücutta olan her türlü ağrılara gülsuyu veya sirke ile sürülürse faydalıdır.

İdrar yolları yanıklığı için suyundan içilmesi fayda verir.

Ferahlık verir.

Kalbi zayıf olanlara, nefes darlığına bir daneği şurup ile içilirse kuvvet verir.

Veba salgınlarında yemek çok faydalıdır.

Safraya, erahatli yaralara, urlara bilhassa koltuk ve but kısımlarında olan açılmamış yaralara sirke ile sürülürse, derhal iyileştirir. Eski ve habis yaralara ekilse çürük etleri tertemiz yapar.

Mide ağrılarına cedvar sıcak gülsuyu ile karıştırılıp içilirse ağrıyı keser.

Vücutta su toplamasına karşı sirke, bal ve cedvarı karıştırılıp bir kaç gün içilmesi faydalıdır.

Mesane iltihaplarına ezip mesane yoluna birkaç damla akıtılır ve dışarıdan da lapası yapılarak konursa derhal iltihabı iyi eder.

Basur çeken kadınlara bir miktar cedvar sıcak gülsuyu ile karıştırılıp içilirse ve bir parça yüne de cedvar bulanıp fitil gibi rahim yolundan konulursa doğum kolay olur. Bu hususta eşi yoktur.

Sıtma için her gün iki danek cedvar sıcak gülsuyu ile hastaya her gün içirilir, hatta lavman yapılırsa daha iyi netice elde edilir, çok defa tecrübe edilmiştir.

Göz ağrısına, diş diplerindeki ağrılara sürülürse iyi gelir.

Yarım dirhem cedvar şurupla içilirse, şehveti arttırır, yüzdeki beyaz lekelere ve iç organlardaki cerahatli lekelere iyi gelir.

Boğaz ağrısı için boğaza sürülürse ağrıyı giderir.

Fazla içldiği taktirde bağırsakta yara yapar, fakat suyunun içine kızgın demir batırılırsa bu yara yapma hassası kayıp olur.

banner119
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108