Botoks sonrası zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalı

Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, botoks ile ilgili bilinmeyenleri ve dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

17 Mart 2017 Cuma 12:11
Botoks sonrası zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalı

Dr. Kocabaş, hastanın uygulama sonrası zorlayıcı hareketlerden kaçınması gerektiğini söyledi.

Botoks uygulamasının cerrahi bir uygulama olmadığını aktaran Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, "Yüzümüzün mimiklerini ve hareketlerini yapmamızı sağlayan kaslar, üstlerindeki deriye yapışıktır. Yaşlanma ile birlikte kullanım sonucu kaslar, üzerilerindeki deride gözle görülür çizgiler ve kırışıklıklar oluştururlar. Deriye bağlı yüzeysel kasları gevşeterek, kırışıklıkları rahatlatmak ve yumuşatmak mümkündür. Kasların gevşemesi ile daha fazla kırışıklık oluşması engellendiği gibi daha huzurlu ve daha genç görünüm ortaya çıkar. Zaman içinde giderek daha uzun süreli etkiye sahip olarak yüzün üst kısmındaki yaşlanmayı yavaşlatır.

Bu madde zerk edildiği kasları geçici olarak gevşetmektedir. Botoks, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salgılanmasını önleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı kaslar arasındaki bağlantıyı geçici olarak durdurarak etki eder. Botoks uygulaması, cerrahi olmayan bir uygulamadır. Ayrıca istenmeyen bir etki gelişebilme olasılığına karşı, elde edilen sonuç geri dönüşümlü olmalıdır” dedi.

Botoks öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar

Botoks öncesi aspirin veya aspirin içeren ilaçlar alınmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Kocabaş, “Öncelikle tedavi alanına uygulama sonrası 2-3 saat dokunulmamalıdır. Ayrıca hasta 2-3 saat boyunca dik pozisyonda kalmalı ve mimik kasları çalıştırılmalıdır. 24 saat süreyle zorlayıcı egzersiz hareketlerinden uzak durulmalıdır” diyerek uyarılarda bulundu.

“İşlem 15-20 dakikada tamamlanır”

Tedavi için en uygun bölgelerin alın, göz çevresi ve kaşların arası olduğunu söyleyen Dr. Kocabaş, “Botoks ayrıca boyun çizgileri, burun kenarlarındaki kırışıklıklar, burun ucu kaldırma, dudak üzerileri, çene bölgesi kırışıklıklarında da kullanılır. Uygun dozda sulandırma sonrası 15-20 dakika kadar kısa bir sürede işlem tamamlanır. Sulandırılmış ilacın çok küçük bir miktarı tedavi edilen bölgedeki kaslara enjekte edilir. Bu prosedür tedavi odasında, siz dik bir pozisyonda otururken çok hızlı bir şekilde uygulanır.

Tedaviden sonra 1-2 saat süreyle dik bir pozisyonda kalmak botoks ilacının zerkedilen yerde kalmasını sağlamak açısından çok önem taşır. Ayrıca bu süre boyunca ilacın enjekte edildiği kaslara egzersiz uygulanmamalıdır” diyerek, uygulanan Botoks’un etkisinin 2-7 günde görüldüğünü ve etkinin 3-6 ay sürdüğünü vurguladı.

İHA

banner119
Anahtar Kelimeler:
Botoks
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner56

banner108